DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a dispus ca vechea asociație non-profit pe care funcționa BC Timișoara să intre în faliment. Este vorba de ONG-ul cu autoritățile locale și județene ca membri fondatori, care a preluat echipa de baschet masculin ce joacă în alb-violet după ce fabrica Elba și-a retras sprijinul financiar. Datoriile sunt mari, iar cum procedura de insolvență a fost deschisă de anul trecut, falimentul vine ca o consecință logică.

Asociația are ca membri fondatori Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, și nu are bunuri pentru care să poate fi executată silit. Datoriile sunt destul de mari, peste 150.000 de euro. Problemele își au originea în decizia Curții de Conturi din vara lui 2015, de a stopa finanțarea din partea autorităților sub formă de cotizații, la clubul de baschet și alte trei entități de prima ligă. Din august până în octombrie inclusiv, clubul a funcționat ”pe avarii”, până când echipa de baschet a fost preluată de clubul de drept public SCM Timișoara.

Dacă echipele de rugby și handbal și-au stins datoriile, nu este și cazul baschetului. Au rămas neplătiți antrenorul Dragan Petricevic, darși jucători precum Hristo Nikolov, Derrick Low, Nenad Milosevic, Kyle Shiloh, Kentwan Smith, Filip Barovic, Bogdan Popescu sau Florin Popa. Mare parte s-au adresat în instanță, dar și la BAT, tribunalul baschetbalistic ce poate dicta și sancțiuni de tipul interdicției de transferuri. Și furnizorii precum, firma de echipament sportiv, firma de imobilizare ce asigura cazarea jucătorilor sau restaurantul unde lua masa echipa, dar și Adrian Vermeșan și Ilie trițoiu, care au creditat clubul în lunile fără finanțare, au rămas tot cu ”buza umflată”.

O altă decizie va fi dată de Tribunalul Timiș în 17 mai anul viitor. Anul trecut, Ilie Trițoiu declara ca o posibilă soluție ar putea veni din fondul de soluționare a litigiilor a primăriei. BC SCM Timișoara afișează la meciuri un banner despre cei 30 de ani neîntrerupți în prima ligă. Forma juridică s-a modificat însă în acest interval. În 2010, când autoritățile au preluat clubul după plecarea Elbei, au fost plătite o mare parte din pasive, aspecte ce nu s-a repetat în 2015.

(foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ