DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a remizat cu 1-1 în meciul cu Gaz Metan Mediaș, unul început bine și terminat foarte prost pentru alb-violeți. Tavi Drăghici a deschis scorul din minutul 3, după o fază creată de Ciucur, însă apoi Golubovic, introdus la pauză, a redus diferența din minutul 47. Timișorenii nu au jucat aproape nimic în repriza a doua, iar aniversarea de 4 decembrie a fost una urâtă, cu un stadion gol și o vreme teribilă de iarnă.

Elevii lui Ionuț Popa au început mult mai hotărâți meciul și asta s-a văzut de la golul marcat în minutul 3. Ciucur a creat faza și l-a servit bine pe Drăghici, care a înscris din 5 metri. Ulterior, jocul s-a mai stins, mai ales că ninsoare a început să cadă tot mai abundent, iar frigul să se resimtă pentru jucători și puținii spectatori veniți la meci. Gazul a dat o replică destul de târzie, abia în minutul 30, când a avut prima fază cursivă de atac. Buciuc a tras din careu bine pe poartă, dar Straton a fost pe fază și a scos. Până la pauză nu au fost alte faze importante de fotbal, iar Timișoara a intrat cu 1-0 la pauză.

La pauză, Pustai a plusat cu Bic și Golubovic și mutarea a fost inspirată. În minutul 47, bosniacul a marcat din careu, după o pasă venită de la Neagu, la o fază la care Straton alunecase. După câteva minute, portarul a reținut o centrare de pe stânga a lui Buciuc, reținută. La Timișoara au intrat Haruț și Curjuric, iar ocaziile au apărut după jumătatea reprizei. Ciucur a trimis un șut pe lângă poartă, iar Curjuric a avut o execuție bună, care s-a dus însă peste poartă. Gazul a pus pericol în minutul 76, când Straton a scos de sub bară centrarea lui Olaru, iar Marius Constantin a trimis puțin pe lângă poartă o lovitură liberă de la distanța. Până la final, Poli s-a chinuit, dar degeaba, și s-a ales doar cu un punct.

Poli Timișoara: Straton, Crețu (min 64 Haruț), Bocșan, Melinte Străuț, Artean, Vașvari, Munteanu, Ciucur, Bîrnoi (min 77 Curjuric), Drăghici (min 84 Croitoru)

Gaz Metan Mediaș: Greab, Popovici, Cristea, Constantin, Bușu, Sîrghi, Danci (min 46 Bic), Neagu, Romeo (min 46 Golubovic), Buziuc, Olaru (min 85 Tîrcoveanu)

Ionuț Popa s-a plâns de golul luat, și le-a mulțumit după meci suporterilor și sponsorului Casa Rusu. ”Sunt supărat și pe rezultat, pe joc. Mai puțin pe joc, pentru că nu puteam etala. Sunt supărat pe jucători pentru că luăm goluri de cascadorii râsului, din faze ce nu anunță nimic. Așa am pățit și cu Steaua, acum Crețu și Straton aveau mingea, puteau să facă ce vor cu ea. A venit adversarul și a dat gol, iar noi când suntem conduși sau egalați nu mai avem moralul să trecem peste. Am pus punct speranțelor la play-off, dacă nu câștigăm acasă. Azi puteam câștiga cu un gol, pe un asemenea teren. Singura tactică era să dăm mingea cât mai departe de poartă și din cădere să inițiem un atac de la distanță. Pe mine mă surprinde că nimeni nu face reclamații la acest stadiu, astă-vară am început pe căldură mare, acum jucăm la -200 de grade. Soluția ar fi să jucăm fără play-off și play-out. Azi am improvizat toată aripa stânga. Străuț nu a jucat niciodată pe stânga, iar Bocșan nu a jucat niciodată cu Melinte. Aș vrea să-i mulțumesc lui Raymond Rusu pentru preocuparea permanentă pentru această echipă. Soljic a a fost chemat de conducere și vrea să-și rezilieze contractul. Speră să nu plece jucătorii din iarnă, trebuie aduși trei patru jucători din iarnă. Le mulțumesc suporterilor, și la meciul cu Steaua și cel cu Botoșani i-am văzut dezbrăcați. E un grup care susține personal echipa și le mulțumesc. Eu nu am știut ce zi e azi, că veneam la cravată. Am o cravată vișinie, foarte elegantă, și sărbătoream acest eveniment. Le promit băieților că le aduc la primul antrenament o pizza, chiar de la Pizza Poli, pentru că este ziua acestui club minunat”, a declarat Popa.

Cristian Pustai a apreciat că rezultatul este echitabil. ”Felicit ambele au jucat pe un teren greu, până la urmă nu au fost accidentări grave, a fost un joc corect pe un teren greu. Noi am început prima repriză foarte slab, pe urmă am revenit în joc . Apoi am început repriza a doua mai bine, ca și gazdele în prima. Pot spune că e un rezultat echitabil, chiar dacă speram la mai mult. Noi inițial am dorit să jucăm un 4-1-4-1, dar când am venit ieri la antrenament, terenul arăta mai rău ca acum. Am schimbat, am jucat cu doi închizători, pentru un meci de luptă, apoi am schimbat la pauză să jucăm mai ofensiv și am reușit ă înscriem. Ținând cont că pe final au fost acțiuni la poarta noastră pe final, e un rezultat echitabil”, a spus Pustai.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ