DISTRIBUIȚI

Decizia de a nu amâna primele două etape din retur aduce complicații pentru Ripensia Timișoara, și nu doar legate de faptul că la Suceava au jucat printre nămeți. Conform regulamentelor, clubul de Liga a II-a nu mai are voie să nu aibă un antrenor principal. Se poartă negocieri cu Paul Codrea, dar nimeni nu pare că se grăbește.

În regulamentul FRF privind Statutul Antrenorului se precizează că un club poate sta 30 de zile fără să numească un antrenor principal. Primul meci la care Ripensia nu l-a mai avut pe Remus Steop pe bancă a fost în 28 octombrie, egalul cu 1-1 cu Dunărea Călărași. Iată paragraful de regulament: ”În situaţia în care antrenorul principal este demis sau demisionează în timpul sezonului competiţional, clubul are obligaţia ca în termen de 30 de zile să angajeze un nou antrenor care să îndeplinească condiţiile prevăzute la alin. 2. În situaţia în care, după demiterea antrenorului principal, antrenorul secund este numit antrenor interimar, acestuia nu i se vor aplica prevederile alineatului 2 pentru perioada de 30 de zile a interimatului”, se arată în textul regulamentelor.

De altfel, Radu Suciu a stat pe bancă la meciurile Ripensiei din postura de director tehnic. Pentru Liga a II-a, un antrenor principal trebuie să dețină licența A. Suciu nu poate fi nici măcar antrenor secund la acest nivel, deoarece este necesară licența B, și nu o deține nici pe aceasta. Regulamentul prevede că un club să fie sancționat cu neprogramarea dacă nu aduce un antrenor principal. ”Nerespectarea termenului prevăzut la alin. 5 de mai sus se sancţionează cu neprogramarea la jocurile oficiale a echipelor clubului aflat în culpă. Sancţiunea va fi dispusă de Comisia de Disciplină a FRF în urma sesizării formulate de Comisia Tehnică a FRF”, după cum menționează același regulament.

Ripensia negociază cu Paul Codrea, antrenor la ACS Ghiroda. Fostul jucător din Seria A ne-a spus că nu se grăbește. ”Eu deocamdată nu am semnat cu Ripensia. 100% nu voi fi eu pe bancă la meciul de sâmbătă. Nu mă grăbesc, nici din partea lor nu a existat vreo presiune. Eu nu am reziliat încă nici contractul cu Ghiroda. Nu mi s-ar părea normal să apar la antrenamente dacă nu am semnat nimic. Și eu mă pot răzgândi, se pot răzgândi și ei.  Mă gândesc că dacă era o presiune, se urgentau mai mult lucrurile”, ne-a spus Codrea, care e tentat să plece din Liga a III-a în elașonul secund.

Codrea a antrenat-o pe ASU Poli în Liga a V-a și a IV-a. Ulterior, a a stat pe banca Ghirodei inclusiv în Liga a III-a. Ripensia s-a antrenat luni și marți tot cu Radu Suciu. Până la ora publicării articolului nu am putut să îi contactăm pe Radu Suciu sau pe președintele Radu Ienovan.

(foto: druckeria.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ