DISTRIBUIȚI

Vineri 08/12 – 19:00, la Studio „UTU Strugari” se joacă piesa M-am hotărât să devin prost.

Antoine, 25 de ani, geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui. Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman.

Sâmbătă  și duminică, 09 și 10/12, de la ora  19:00, la Sala 2  se joacă Povestea de iarnă, în regia lui Alexander Hausvater, o poveste despre Shakespeare spusă în altă poveste.

”Dacă personajele lui Shakespear sunt celebre, iar posteritatea le-a smuls și ultimele taine, el însuși rămâne o mare necunoscută. Cine este Shakespear? E un om? Un presudonim? Este, cum speculează nu puțini, un brand? Într-o epocă în care secretomania e extremă- datorată pe de-o parte unei politici religioase anti- eretice, pe de altă parte ascensiunii mișcării rozacruciene, extrem de atrăgătoare inteligenței europene- numărul mare de documente care îl privesc par mai degrabă să încurce decât să descâlcească ițele. Opera lui este finită, în schimb speculațiile despre el…Există și o listă de candidați la identitatea lui Shakespeare, fiecare cu motivația lui”.

Distribuția

 Ion Rizea, Claudia Ieremia, Ovidiu Crişan, Romeo Ioan, Ana Maria Cojocaru, Adrian Jivan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Doru Iosif, Benone Viziteu, Bogdan Spiridon, Alina Ilea, Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Luminiţa Tulgara, Mădălina Ghițescu-Petre, Rian Luca Puia

Muzică: Dan Jinga

Decoruri: Lucian Lichiardopol

Costume: Stela Verebceanu

Coregrafia: Mălina Andrei

Light design, proiecții: Lucian Moga

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ