Alb-violeții de la Poli Timișoara au pierdut cu 1-0 în deplasare la CFR Cluj, după un meci în care timișorenii nu au contat în atac. Fundașul brazilian Vinicius a marcat după un corner, iar cu acest rezultat, ardelenii sunt calificați matematic în play-off. La meci, pe banca Timișoarei a stat Petrea Mușat, și nu managerul sportiv Adrian Neaga.

Prima repriză a fost dominată puternic de cei de la CFR Cluj, iar Cătălin Straton a fost realmente sub asediu, deoarece Poli nu a contat în prima repriză. Camora, Djokovic și Deac l-au pus la încercare, în timp ce ”omologul” Arlauskis a stat lejer, fără mari probleme. Meciul s-a aprins puțin după ce arbitrul Iulian Călin i-a dat cartonaș galben lui Deac pentru simulare, iar Dan Petrescu a protestat destul de vehement. Timişorenii l-au avut pe Vașvari lovit, iar Păun a pus și el presiune pe Straton. Insistențele au dat roade chiar înainte de pauză pentru CFR. Deac a bătut un corner de pe dreapta, iar Vinicius a marcat cu capul, din careu, iar CFR a intrat cu 1-0 avantaj la pauză.

Gazdele au continuat să domine jocul și în repriza a doua. Straton a reținut din fața lui Omrani, în minutul 51, după ce anterior Artean a demonstrat din nou că nu poate ochi poarta și a tras în tribune. Ardelenii au avut un gol anulat pentru ofsaid în minutul 64, marcat de Omrani, iar Ciucur a irosit o fază cu o centrare la Arlauskis, deși putea pasa. La CFR, Omrani a continuat să fie ”vârful de lance”, dar fără rezultat. Timișorenii au încercat să egaleze, dar fără să poată crea un atac cursiv, chiar dacă Abraw i-a luat locul lui Vașvari pe final.

CFR Cluj: Arlauskis, Manea, Vinicius, Mureșan, Camora (min 82 Peteleu), Hoban, Culio, Deac, Djokovic (min 87 Rus), Păun  (min 79 Mailat), Omrani

Poli Timișoara: Straton, Crețu, Melinte, Șeroni, Străuț, Vașvari (min 84 abraw), Artean, Ciucur, Doman (min 64 Curjuric), Bîrnoi (min 76 Haruț), Drăghici

Ionuț Popa a fost ironizat pentru tumba de la meciul din tur, chiar de Omrani. „Deși am îndrăznit să spun că azi nu vom pierde, am fost nemulțumit de momentul de atac, unde nu am avut mai mult curaj. Dacă în prima repriză gazdele au dominat, în repriza a doua am condus jocul și poate cu puțină șansă la acea fază când mingea s-a dus în corner… cu puțin noroc acolo. Atitudinea jucătorilor mi-a plăcut astăzi, a fost mult peste ceea ce normal se întâmplă la noi, mai ales la jocurile de acasă, când după ce dăm gol, ne retragem. Îmi pare rău că nu am continuat șirul de meciuri în care nu am pierdut. M-a impresionat Omrani când am intrat la ei în vestiar, când s-a dat peste cap, să arate că poate și el cum m-am dat eu. Mi-au făcut o minge cu semnăturile jucătorilor cadou. Învingătorii merită felicitați, au jucători de calitate, antrenor foarte bun, merită să fie campioni. Dacă aveam parcursul din primele zece etape, eram sigur că după meciul cu Dinamo am avut o cădere. Părerea mea e că nu mai sunt șanse. CFR m-a impresionat prin maturitate și pragmatism, Craiova a prin viteză, constanță prin stilul de joc, și Steaua. M-am gândit că nu sunt reale lucrurile despre Soljic. Au apărut atât de multe, coroborat cu jocul său slab, s-a renunțat la el. Din punctul meu de vedere, ar trebui să se îndrepte împotriva celor din presă care l-au făcut praf”, a spus antrenorul gazdelor la Digisport.

Dan Petrescu a lăudat jocul Timișoarei. „Acesta era obiectivul meu, să ajungem în play-off, pentru că în fotbal e posibil orice. Normal că victoria de azi mă bucură foarte mult, mai ales că e ultimul meci pe teren propriu din 2017. Era păcat să nu încheiem cu o victorie, mai ales că băieții au avut un sezon excelent. Am avut un joc consistent, am controlat meciul de la început la final, am avut șapte-opt faze bune. Am marcat gol din fază fixă, le-am și zis că acest meci va fi decis la o fază fixă. Am reușit să nu primim gol, și asta nu doar datorită fundașilor sau al lui Arlauskis, ci pentru că toată echipa aleargă și muncește. Normal că astăzi mai voiam să marcăm, să nu avem emoții pe final. Poli a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest final de sezon, poate doar la Dinamo a mai jucat așa bine, când a bătut cu 2-1. Nu erau consistenți în multe meciuri, din minutul 60, cedau. Îmi doresc ca echipa mea să arate așa mereu, dar în noul an va fi mai greu”, a spus antrenorul de la CFR Cluj.

 

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ