DISTRIBUIȚI

România trece printr-o perioadă critică carecterizartă prin abuzul de putere  și ciuntirea justiției. Dacă la începutul anului societatea a schimbat direcția prăpăstioasă spre care se îndreptata justiția după adoptarea Ordonanței 13, prin proteste masive de stradă, acum strada nu mai are putere, nu se mai vede din parlament, unde zilele acestea se petrece aceeași lovitură împotriva justiției.

De ce nu mai reacționează societatea, oamenii, tinerii? De ce Timișoara, care în 1989 a dat tonul revoluției nu mai poate striga împotriva nelegiuirii? Este o temă importantă de dezbatere. Rezistența Timișoara vă invită astăzi 13 decembrie, între orele 17:00 – 19:00 la Centrul de Afaceri Casa cu Axa de Fier, str. Ion I.C. Brătianu 1 pentru a dezlega lucrurile.

Dezbaterea Publică: „Societatea civilă timișoreană – între legile justiției și protestele de strada” încearcă să pună alături organizatorii protestelor de stradă și membrii societății civile timișorene, într-o agora liberă, în care argumentația, polemica dar și acțiunea concretă pot reafirma Spiritul Timișoarei.

Inițiativa Timișoara invită un număr de persoane publice implicate în societatea civilă, organizatori ai protestelor de stradă, intelectuali ai spațiului cultural și civic timișorean, dar și cetățeni interesați de subiect la o dezbatere publică despre tema principală a agendei publice naționale din ultimul an, conflictul generat între puterea politică actuală și societatea civilă, urmare a legilor justiției propuse spre aprobare în Parlamentul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ