DISTRIBUIȚI

Dacă finisajele locuinței sunt pe sfârșite, atunci e cazul să te gândești și la o sursă de încălzire.

Aceasta trebuie să fie eficientă și să dea un randament bun de căldură.
Centralele pe lemne sunt surse de încălzirea a locuințelor destul de populare în zilele de azi. Principalul motiv e că au costuri lunare de întreținere destul de reduse. Însă, înainte de a-ți alege centrala pe lemne trebuie să ții cont de anumite aspecte importante. Ce fel de tip de centrală ai nevoie, cum alegi țevile și caloriferele și toate celelalte lucruri de care mai ai nevoie pe lângă centrala propriu zisă.

Centralele Liepsnele sunt cea mai bună soluție în cazul în care vrei să faci o investiție care să merite și de durată. Așadar, cea mai bună soluție este să alegi cazane pe lemne Liepsnele, unde ai de ales din 6 modele diferite.

Centralele termice sunt de două feluri: cu gazeificare sau cu ardere clasică, fiecare având numeroase avantaje.

La cea cu gazeificare arderea va fi mult mai eficientă, centrala beneficiind de o ardere inversă, noxele vor fi mai puține, iar cazanul se va curăța mult mai ușor decât în cazul cazanului centralelor pe lemne cu ardere clasică. De asemenea, centrala cu gazeificare are nevoie doar de lemne foarte bine uscate. Umezeala lemnului trebuie să fie între 20% și maxim 35%.
În cazul centralelor cu ardere clasică, acestea nu sunt atât de pretențioase. Aceasta poate arde chiar și lemnele nu foarte bine uscate, deși nu este recomandat ca acestea să se introducă verzi în cazan, fiind riscul de a face condens. Cazanul centralelor cu ardere clasică se va curăța mai greu, mai mult ca sigur utilizatorul va avea nevoie de un spațiu de depozitare a gunoiului. Pentru cel mai bun randament, centrala cu ardere clasică se va curăța în fiecare zi și va avea nevoie de încărcări mult mai dese.

Totodată, trebuie luat în considerare și cum să alegem cazanul și randamentul acestuia. Cazanul centralei pe lemne trebuie ales cu multă grijă pentru că în funcție de el se poate stabili puterea centralei. Ca atare, mai înainte de a-l achiziționa este bine să faceți un calcul al necesarului termic al locuinței, în funcție de volumul camerelor, dar și de sistemul de izolație al locuinței și mai apoi să alegeți un cazan cu o putere calorică potrivită.

Toate acestea fiind spuse, acum e mult mai ușor să vă alegeți centrala potrivită, iar centralele Liepsnele sunt de 6 feluri, fiecare în funcție de nevoi și necesități.
Modelele Liepsnele L10, L20, L40 au o capacitate a cazanului de 10 kW, respectiv 20 kW și 40 kW, o suprafață încălzită de 50-100 metri pătrați, respectiv 80-200 și 180-400, combustibil lemne sau deșeuri din lemne și durata de ardere până la 30 de ore.

În cazul în care doriți să ardeți și cărbune sau brichete pe lângă lemn, atunci e recomandabil să alegeți unul dintre modelele L10 Universal, L20 Universal, L40 Universal.

Acum încălzirea locuinței nu ar mai trebui să prezinte vreo problemă!

LĂSAȚI UN MESAJ