DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au avut parte de o vacanță scurtă de sărbători, deoarece antrenamentele au fost reluate încă de săptămâna trecută. Echipa se pregătește pentru cele două meciuri oficiale de luna aceasta, turul și returul cu georgienii de la RC Batumi, din Continental Shield. Pentru a anu avea surprize neplăcute ca anul trecut, timișorenii vor juca pe Cluj Arena.

Primul meci al manșei eliminatorii va fi în Georgia, în 13 ianuarie, de la ora 15 locală și 13 ora României. Pentru retur, bănățenii au luat măsuri să evite rușine pățită anul trecut în luna ianuarie. Atunci, Timișoara a pierdut la ”masa verde” meciul cu Stade Francais, din Challenge Cup. Terenul era înghețat și deși clubul a făcut eforturi să îl deșghețe, nu au reușit. Problemele au apărut deparece instalația de încălzire de la Stadionul ”Dan Păltinișanu” nu e conectată la rețeaua de curent și este, așadar, doar de formă.

În aceste condiții, bănățenii au căutat locații mai ”sigure”. Prima propunere a fost să joace la Londra, iar  englezii de la Saracens și-au dat acceptul. Totuși, jucarea meciului în Anglia implica costuri foarte mari pentru timișoreni și georgienii, iar EPCR a sfătuit clubul bănățean să organizeze meciul pe teritoriul României. În aceste condiții, s-a optat pentru Cluj Arena, unde există o instalație de încălzire a gazonului. De altfel, în 2014, Timișoara a câștigat pe acel stadion Cupa României, după o finală cu Baia Mare.

Partida cu Batumi se va juca în dublă manșă eliminatorie. Învingătoarea mai are de trecut un alt baraj în primăvară pentru a ajunge în grupele Challenge Cup.

(foto: facebook.com/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ