DISTRIBUIȚI

Naționala României de handbal masculin s-a impus la primul meci din grupa preliminară de calificare la Mondial din Bahrain din 2019, la scorul de 34-24 cu Italia. Timișoreanul Alexandru Șimicu a revenit cu această ocazie sub tricolor într-un joc oficial, și a făcut-o cu goluri marcate la Bolzano, spre bucuria celor 200 de spectatori români.

Diferența dintre români și italieni a fost vizibilă din debutul meciului. Xavi Pascul l-a titularizat pe Alexandru Șimicu pe postul de inter stânga, dar și pe Cristi Fenici, la coordonare. Dacă jucătorul de la SCM Poli e un obișnuit al convocărilor, Șimicu a revenit după o perioadă destul de lungă de absență, după un conflict cu FRH în urma unui litigiu. La pauză, tricolorii au avut 18-13.

Un marcator important a fost Demis Grigoraș, fost jucător al Politehnicii. Șimicu a dat 9 goluri, iar Fenici, 2. La lot este și un al treilea timișorean, Marius Sadoveac. Jucătorul este însă accidentat și a fost menajat. Vineri, România va întâlni echipa Insulelor Feroe, iar sâmbătă e ultimul meci, cu Ucraina.

(foto: tvr.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ