DISTRIBUIȚI

În ultimele luni, clubul de drept public SCM Timișoara nu a mai putut plăti salariile la timp, deoarece Primăria Municipiului Timișoara a avut fonduri insuficiente. În 2015, clubul a fost creat pentru a salva echipele masculine de baschet, handbal și rugby, după ce vechea formă de finanțare a fost declarată ilegală, dar între timp, au apărut și alte echipe și secții, iar conducerea de la sportul cu balonul oval e prima care spune că s-a greșit.

Concret, cei de la SCM Timișoara au mai înființat echipe feminine de baschet și handbal, dar și o secție de motociclism. La finalul anului trecut, toți angajații clubului au plecat în vacanța de Sărbători cu două luni de restanțe salariale. Următoarea zi de plată de salarii va fi 15 ianuarie. Dușan Filipaș, președintele secției de rugby e de părere că nu trebuiau înființate cele două echipe feminine și secția moto. ”Cred că numărul echipelor e prea mare pentru bugetul SCM-ului”, a precizat Filipaș într-o conferință de presă.

De la echipe de rugby a plecat Brian Sefanaia, la final de contract, și Will Hellu, cu contract reziliat, pe acest fond al problemelor financiare. În februarie, Filipaș a precizat că se va mai înregistra o plecare sau două. În rest, la celelalte secții, deocamdată nu sunt probleme concrete. Totuși, două jucătoare de la echipa de baschet feminină apar ca disponibile pentru transfer pe site-ul impresarului Sergiu Gherdan. Este vorba de Maegan Conwright și Leeza Burdgess. Deocamdată, cele două nu au plecat de la Timișoara.

(foto: tion.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ