DISTRIBUIȚI

Rugbiștii de la Timișoara Saracens au câștigat cu 11-6 meciul jucat pe terenul celor de la RC Batumi, primul dintr-o manșă eliminatorie în Continental Shield. Partida s-a jucat pe o vreme ploioasă, cu un teren plin de bălți, și doar Andrei Rădoi a dat singurul eseu al meciului. Pentru bănățeni a mai punctat din dropgol Jody Rose, iar dintr-o lovitură de pedeapsă, Gabi Conache.

Gazdele au beneficiat din primele minute de o lovitură de pedeapsă, dar au ratat șansa deschiderii scorului. O bună parte a primei reprize nu s-a marcat deloc. În minutul 30, Tevita Manumua a ratat transformarea unei lovituri de pedeapsă dintr-o poziție destul de ușoară, dar peste cinci minute Jody Rose a compensat ratarea cu un dropgol marcat dintr-o fază nu chiar ușoară. Până la pauză însă, georgienii au egalat dintr-o lovitură de pedeapsă acordată pentru că Timișoara a prăbușit grămada, astfel că la vestiare s-a intrat cu 3-3.

În repriza a doua, timișorenii au reușit să dea un eseu cu pachetul de înaintare, finalizat de Andrei Rădoi. Transformarea a fost ratată, astfel că scorul s-a modificat la 3-8, într-un moment în care georgienii au avut om eliminat. Batumi s-a apropiat la 6-8, după o lovitură de pedeapsă. Timișoara a pus multă presiune, dar Batumi a reușit să se apere de un nou eseu. Până la urmă, la final, Conache a mai adus 3 puncte pentru bănățeni, dintr-o lovitură de pedeapsă, iar timișorenii sunt favoriți la a trece mai departe la a doua fază eliminatorie.

Returul se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 14, pe Cluj Arena.

(foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ