DISTRIBUIȚI

Concertul simfonic din 19 ianuarie al Filarmonicii Banatul  cuprinde Mica serenadă în sol major K.V. 525 de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul în mi bemol major pentru 2 corni şi orchestră de Joseph Haydn şi Simfonia nr.4 în si bemol major op.60 de Ludwig van Beethoven. Dirijor va fi maestrul Gheorghe Costin.

Mica serenadă a fost compusă de Mozart imediat după căsătorie la Viena, în perioada în care lucra la opera Don Giovanni. Nu ştim cine a comandat-o şi nici data primei audiţii, dar ştim că azi este cea mai populară lucrare mozartiană.

Concertul lui Haydn pentru doi corni este o prezenţă solistică rar întâlnită pe scenele de concert. Haydn a compus două concerte pentru corn şi acest dublu concert pentru corni pe care-l vom asculta. Vor interpreta soliştii Ioan Gabriel Luca şi Mihai Sîrbu.

La finalul concertului simfonic al orchestrei Filarmonicii Banatul vom asculta Simfonia nr.4 în si bemol major, op.60 de Ludwig van Beethoven, compusă în 1806, perioada cea mai fericită din viaţa titanului muzicii simfonice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ