DISTRIBUIȚI

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 17.00, la Opera Națională Română se joacă „Văduva veselă”, o operetă în trei acte compusă de Franz Lehár, libretul fiind scris de Victor Léon și Leo Stein.

Firul epic se derulează în Paris.  Bogata văduvă Hanna Glavari este  curtată de o serie de pretendenți. Unul dintre ei este Danilo Danilovici, locotenent de cavalerie  susținut cu tărie de baronul Zetta, care se teme că văduva  va ruina țara dacă se va căsători cu un străin. Cei doi amorezi nu sunt la început sinceri în ceea ce privește sentimentele lor.

Soția  ambasadorului Zetta, parizianca Valencienne, are o aventură  cu Camille de Rosillon, locotenent de vânători, care, într-un moment de imbold romantic scrie pe evantaiul amantei “Te iubesc”.

La balul în cinstea conducătorului statului Pontevedro se anunță  prezența văduvei tinere și bogate Hanna Glavari, care stârnește multă admirație, dar și îngrijorarea ambasadorului. Știind că imensa avere a Hannei este depusă în seifurile băncii din Pontevedro, el consideră că trebuie prin orice mijloace să împiedice înstrăinarea banilor. În acest scop l-a ales pe atașatul ambasadei, Danilo Danilovici, tânăr elegant,petrecăreț să o cucerească pe celebra și frumoasa vaduvă, cerând-o în căsătorie.

Actual al doilea începe cu o petrecere în casa Hannei Glavari, care își primește oaspeții. Aici evantaiul buclucaș provoacă o serie de neînțelegeri și confuzii, la final Danilo având impresia că Hanna și Camille ar fi iubiți.  Reacția lui Danilo este violentă, și gelozia îl determină să plece imediat la cabaretul Maxim.

Aici apar, unul câte unul,  toate personajele istorioarei. Danilo se consolează alături de prietenele sale de la cabaret.Hanna vrea să-i recucerească dragostea. Între toate aceste combinații, ambasadorul Zetta s-a convins că Valencienne îl înșală. El hotărăște să divorțeze, cerând mâna Hannei.  Într-un test de fidelitate, Hanna anunță că o căsătorie va determina pierderea tuturor banilor.Propunerile se retrag de îndată, singurul pretendent rămânând Danilo.

Din distribuție fac parte Hanna Glavari- Mihaela Marcu, Mirko Zeta – Camil Mara, Valencienne- Crina Vezentan, Danilo -Cristian Rudic, Camille De Rosillon- Remus Alăzăroae, Vicontele Cascada- Mircea Dan Petcu, Raoul De St.Brioche -Dan Patacă, Bogdanovici Mugurel Chirilă, Silviana Nicoleta Colceiar, Kromov Ciprian Roman, Olga Nina Zaharescu, Pritschitsch -Marius Zaharia, Prascovia-Liliana Mihăilescu, Niegus -Dan Spanache. Conducerea muzicală Mihaela Silvia Roşca.  Solişti balet: Manuela Ardelean, Alin Radu. Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ