DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a reamintit faptul că primăria face eforturi pentru a reînnoi și moderniza transportul în comun în Timișoara, în momentul de față subdimensionat, dar mai ales deficient din cauza traficului aglomerat și a traseelor segmentate care nu îți oferă posibilitatea de a ajunge rapid dintr-un punct în altul al orașului.

Primăria Timișoara a achitat deja cele 80 de autobuze comandate pe vremea fostului primar. Mai important, până la finele anului 2018 parcul automobilelor de transport al Timișoarei va avea 30 de tramvaie noi și 20 de minibusuri noi. Tramvaiele Armonia au standarde ridicate de comfort. 18 dintre ele au ajuns deja la Timișoara, restul fiind încă așteptate. Din cele 20 de minibusuri noi comandate deja sunt 14 la Timișoara, restul urmând să fie înmatriculate până la finele anului.

Primarul Nicolae Robu mai are o veste bună. A fost pregătită documentația, studiu de oportunitate pentru achiziția de tramvaie noi pe fonduri europene. Acestea sunt mai scumpe decât Armonia, oferă același comfort dar sunt mai mari, multi articulate, cu podea joasă. Un astfel de tramvai costă aproximativ 2,5 milioane de euro bucata, dar are o capacitate mai mare, până la 200 de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ