DISTRIBUIȚI

La fel ca orice alte electrocasnice, și mașinile de spălat se uzează după un timp. Studiile recente au relevat că una din trei mașini are nevoie de reparații în primii șase ani de utilizare. Ce putem face noi ca să prevenim aceste episoade neplăcute?

Ei bine, există o serie de greșeli pe care cu toții le facem, mai mult sau mai puțin conștient și asta ne costă viața mașinii de spălat.

Una dintre principalele greșeli pe care le facem este că umplem cuva până la refuz. Credem că astfel vom economisi energie și apă spălând mai multe rufe deodată. Dacă umplem mașina de spălat până la refuz cu rufe, se va balansa violent la fiecare utilizare lucru care o va face să se uzeze și să se strice mult mai repede.

Hainele trebuie să fie distribuite uniform în interiorul cuvei, nu doar într-o parte sau alta.

Mașina de spălat trebuie așezată pe un spațiu drept. Dacă nu, atunci când va începe programul de stoarcere și se va zdruncina destul de tare, anumite piese sau părţi se vor defecta sau se vor uza mai repede decât este cazul.

Este recomandată și folosirea produselor anticalcar, mai ales într-o zonă în care apa are o duritate mai mare.

Pentru a steriliza mașina și pentru a fi siguri că hainele noastre ies de acolo lipsite de bacterii, e recomandat ca cel puțin o ată pe lună să lăsăm mașina la un program de 90 de grade goală.  Tot pentru a evita microbii, lenjeria de pat, lenjeria intima, șosetele, trebuie spălate separat de celelalte haine sau prosoape. Bacteriile nu se distrug, mai ales dacă folosim detergenți ieftini sau spălăm la 30 de grade.

După ce ați terminat de spălat, e recomandat să lăsați câteva minute aerul să pătrundă în interiorul mașinii pentru a reduce numărul bacteriilor.

Unii oameni folosesc prea mult detergent! Detergentul de rufe ar trebui folosit în cantitate foarte mică, doar o lingură la o spălare, spun experţii. Dacă folosiți detergent în exsces se va forma o peliculă pe țesătură și rufele nu vor mai ieși bine spălate.  De aceea putem avea un recipient cu care să măsurăm exact câtă cantitate de detergent folosim.

Mașina de spălat trebuie ștearsă și curățată la intervale regulate de timp. Fie cu o soluție specială, fie cu un prosop uscat, niciodată nu ar trebui să ignorăm acest mic aspect. Dacă nu, în timp poate apărea chiar și mucegaiul și e posibil ca persoanele mai sensibile să aibă probleme de sănătate.

Mulți oameni nu aleg mașini în funcție de propriile nevoi. Cei mai mulți se lasă ghidați doar de prețul scăzut și cumpără sub motivul că „oricum toate fac același lucru”. Atunci când achiziționați o mașină de spălat trebuie să vă asigurați că sunt ceea ce aveți nevoie și beneficiază de tot ce vă trebuie. De aceea, vă recomandăm mașini de spălat rufe Arctic, de foarte multe tipuri și dimenisuni,cu programe și abilități diferite, special concepute pentru a satisface nevoile tuturor clienților.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ