DISTRIBUIȚI

Cei de la ASU Poli au câștigat cu 6-0 meciul amical jucat cu divizionara terță ACS Ghiroda. Ultimul transfer, Olivier Lusamba a dat două goluri, iar juniorul Alex Gașpar a marcat de la 11 metri. Până acum, bănățenii au un egal în amicale, cu Orțișoara, și alte două victorii, cu sârbii de la Grebenac și Național Sebiș.

La acest joc, Andone l-a testat pe Mădălin Ursu, alt junior de 15 ani. Poli a deschis scorul în minutul 7, după ce Teut a centrat, iar Predescu i-a așezat mingea lui Plămadă. Alb-violeții au avut imediat după două mingi trimise în bară, prima dată de Schieb, iar apoi de Poparadu, după respingerea portarului Gîrlea. Ghiroda a avut șansa ei în minutul 28, la o acțiune a lui Macovei, dar portarul Dur-Bozoancă a fost pe fază și a respins. Până la pauză, Teut a marcat golul de 2-0, după ce Ghinescu i-a oferit o centrare de pe stânga.

În repriza a doua, Lusamba a înscris prima dată în minutul 52, după o pasă de la Schieb finalizată cu șut din 7 metri. Peste cinci minute, de data aceasta cu o pasă de la Sorescu, Lusamba a tras în bară. În minutul 69, scorul a devenit 4-0, după ce Taub a executat o lovitură liberă care a fost respinsă în față de portarul Ghirodei,și pe care Motreanu a împins-o în poartă. Gașpar a primit șansa să transforme un penalti în minutul 77, iar scorul final l-a stabilit Lusamba, cu un gol de 6-0 din unghi.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera, Bilia, Ghinescu – Lazea, Poparadu, Predescu – Teut, Plămadă, Schieb

Au mai intrat: Borbei, Scutaru, Krausz, Lazea, Ignea, Sorescu, Lusamba, Motreanu, Taub, Ursu, Gașpar și Coadă

ACS Ghiroda: Gîrlea – Mancaș, Lazăr, Gavriluță, Mașniță – C. Popa, Opriș, Macovei, Totic – Berivoiescu, Baranyi

Au mai intrat: Barbu, Pop, Hoțca, Saizu și Budică

Bogdan Andone a confirmat despărțirea de Bădăuță. ”Venim din nou după două zile foarte dificile din punct de vedere fizic. M-a mulțumit astăzi implicarea jucătorilor, dorința lor de a face ceea ce lucrăm în antrenamente. E important că am terminat un nou meci fără jucători accidentați. Ușor, ușor, trebuie să ne apropiem de forma sportivă de care avem nevoie. Filozofia mea e ca jucătorii din academia noastră să crească alături de echipă. Încetul cu încetul, le voi da șanse la cât mai mulți. Astăzi a debutat un alt copilaș, iar Gașpar a și marcat. Mai e portarul Borbei, care primește în continuare minute și are prestații bune. E important ca ei să simtă că sunt urmăriți, monitorizați, pentru că ei sunt viitorul acestei echipe, din punctul meu de vedere. Am avut o discuție bărbătească cu Bădăuță și nu mai intră în planurile mele pentru sezonul de primăvară. E un jucător cu calități extraordinar de bune, am mai spus-o. În Liga a II-a nu știu dacă sunt trei atacanți cu calitățile pe care le are el. În momentul de față, am decis să mă orientez spre un alt vârf, am nevoie de un pivot, iar alegerea a fost Lusamba. Nu m-a nemulțumit ceva în mod special la el… Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu staff-ul meu. Cum am spus, aveam nevoie de un pivot, să pot să joc pe el tot timpul. El nu e un număr 9 clasic”,a declarat tehnicianul.

Timișorenii vor juca următorul amical sâmbătă de la ora 11 pe terenul sintetic de la Baza 2, cu Școlar Reșița.

(foto: druckeria)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ