DISTRIBUIȚI

Aproape orice decizie importantă pe care o luăm în viață are și urmări juridice. Indiferent dacă ne gândim la căsătorie sau divorț, la cumpărarea sau vânzarea unui imobil, la o succesiune sau pur și simplu la consultanță din punct de vedere juridic, serviciile notariale sunt de o absolută necesitate.

Întrucât sunt destul de puțini la număr cei care pot evalua pe cont propriu implicațiile juridice ale deciziilor luate, fără a avea cunoștințe specializate în domeniu, alegerea colaborării cu un expert este mai mult decât indicată.

De ce să alegi, spre exemplu, un notar public din Timisoara și să nu încerci să rezolvi diverse situații apelând la alte artificii? Motivele sunt numeroase – detaliem câteva dintre ele în continuare.

Există anumite acte ce pot fi întocmite la notar. Intră în discuție aici legalizările, procurile și împuternicirile, ca exemple de bază. Există, desigur, și documente ce pot fi întocmite de noi înșine. Pentru cine nu jonglează însă zilnic cu tot felul de termeni juridici specifici, o asemenea activitate poate presupune un efort uriaș.

În plus, expertiza și specializarea pe diverse situații juridice care caracterizează un notar public îl recomandă ca prima opțiune. Doar cei care apelează la serviciile notariale pot avea siguranța unui act bine alcătuit, a unei certificări valide sau a verificării și autentificării diverselor documente.

Când apelezi la serviciile unui notar public?

Situațiile sunt atât de diverse încât explicațiile pot fi extrem de laborioase. Odată subliniată importanța serviciilor notariale, menționăm în continuare câteva cazuri uzuale în care serviciile notariale sunt imperios necesare.

  • Cumpărarea / vânzarea unui imobil

Indiferent dacă este vorba de achiziție prin credit ipotecar, programul Prima Casă ori cumpărare „cu banii jos”, documentația implicată poate fi destul de stufoasă. Chiar dacă în aparență toate actele par a fi în ordine, doar un specialist se poate asigura de acest lucru. Întreaga documentație va fi verificată minuțios, pentru ca tranzacția să se efectueze în cele mai bune condiții și fără existența unor vicii ce pot dăuna ulterior părților.

  • Legalizarea diverselor documente

Necesitatea acestora se impune în situații dintre cele mai diverse. Poate fi vorba de diplome, certificate și atestate pentru care se solicită copii legalizate în vederea angajării, poate fi vorba de traduceri ale diverselor acte ce trebuie să aibă un echivalent corespunzător din punct de vedere juridic (de exemplu cartea de identitate a unui autovehicul second hand ce urmează să fie înmatriculat în România). Lista poate continua la nesfârșit, însă ce trebuie să știe oricine e faptul că doar un notar public poate oferi acest serviciu.

  • Servicii de consultanță

Indiferent de natura situației cu care se confruntă o persoană, pentru a se asigura de corectitudinea oricărei proceduri de natură juridică va trebui să apeleze la un notar public. Doar acesta va putea să ofere lămuriri complete, sfaturi și recomandări pertinente și avizate, având în vedere expertiza și experiența acumulată de-a lungul activității.

Pentru a evita orice posibile neajunsuri de ordin juridic ce pot surveni ulterior, recomandăm tuturor celor aflați în situațiile menționate anterior să apeleze la serviciile unui notar public din Timisoara. Numai așa vor avea certitudinea că orice demers nu va avea implicații ulterioare ce pot dăuna din punct de vedere juridic.

LĂSAȚI UN MESAJ