DISTRIBUIȚI

În data de 10 martie începe cea de-a treia ediție a  Festivalului Internațional de Chitară la Filarmonica Banatul. Primele două ediții au fost extrem de apreciate de publicul timișorean, iar despre festival s-a vorbit la nivel național, internațional, folosindu-se doar epitete elogioase.

Din program spicuim următoarele recitale:

  • 12 martie, recital Ioana Gandrabur,
  • 13 martie, Dublu Recital Cameral – Amadeus Guitar Duo / Gruber & Maklar Duo
  • 14 martie, recital de chitară – Johannes Moller
  • 15 martie Recital Cameral – Guitar Gala Night
  • 16 martie, Joaquin Rodrigo – Concierto Andaluz

În data de 14 martie, între 19:00 – 21:00, pe scenă va urca Johannes Möller

Chitaristul și compozitorul european Johannes Möller a captivat audiența de-a lungul întregii lumi cu interpretările sale carismatice și pline de spirit. În 2010 a câștigat premiul întâi la prestigioasa competiție GFA Concert Artist, considerat de mulți ca fiind cea mai prestigioasă competiție chitaristă din lume.

A devenit primul chitarist care a câștigat vreodată concursul Ljunggrenska (Suedia) în 2007. În 2005, a devenit primul chitarist care a câștigat The Bromsgrove Festival International Young Musicians Platform (Anglia). Criticii au remarcat și calitățile deosebite, scriind despre interpretările sale „Chitaristul Johannes Moller a realizat miracole cu cântul său lucid și spațios” (Stephen Pettitt, London Evening Standard).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ