DISTRIBUIȚI

Ionuț Popa a demisionat de la ACS Poli, unde de mâine va fi înlocuit cu Leo Grozavu. Antrenorul a spus că marea problemă care i-a pus capac a fost faptul că nu i s-a adus un atacant de careu, după ce au plecat Miguel și Abraw. De asemenea, antrenorul s-a plâns de o declarație a primarului și de faptul că făcea naveta.

Popa spune că imediat după meci i-a cerut alt atacant lui Birlică. ”După meciul de la Ploiești am avut o discuție cu președintele, căreia i-am spus că am nevoie de un atacant de careu, să rezolve problema. Popovici și Kayondo nu sunt atacanți de careu, doar Drăghici poate juca cu spatele la poartă, are joc de cap, forță să se lupte. Mi s-a spus că nu se poate, ba nu vrea unul, ba că nu sunt bani. Am simțit o deziluzie și am convenit să reziliem. Președintelui i-am spus că nu revin, ieri am avut o întâlnire cu băieții, ne-am despărțit elegant de cei din conducere. Plec împlinit, am realizat acea salvare istorică cu clubul, am avut un parcurs extraordinar. Las echipa pe locul 9, cu perspectiva locului 7 în play-off. Am vrut să le mulțumesc suporterilor, am primit doar mesaje la superlativ. Întotdeauna l-am regretat pe Pedro, fotbalistic vorbind. El a plecat pentru că nu a mai vrut să fie aici”, a punctat tehnicianul.

Tehnicianul spune că antrenat cu totul altceva pentru meciul cu Sepsi. ”În săptămâna premergătoarea jocului am făcut total perfect tactic. Am lucrat mult la traseele de joc, la acea mișcare de atac, pe momentul fix de joc, am lucrat momentul de apărare. M-am enervat când am văzut că echipa joacă cu totul altceva. Le-am atras atenția să nu se sperie de cei din galeria lui Sepsi, că ei au nouă oameni noi. Sunt așa supărat că după meci nici nu am vorbit cu ei. Antrenorul eu consider că e ca un părinte. Pe copil poți să-l faci praf și după să-l iei în brațe. Cu trei salarii și motivațional trebuiau să arate altfel. Strigau oamenii din tribune: ”Bă Popa, anul trecut ai fost antrenorul anului și acum echipa nu are un șut pe poartă”, a explicat antrenorul arădean.

De asemenea, Popa s-a plâns că făcea naveta și că primarul a spus public că nu putea finanța echipa din bani publici. ”Dacă nu reziliam de comun acord, plecam. Stau și eu acasă liniștit, un alt motiv a fost că eram toată ziua pe drumuri. Am făcut sacrificii materiale, pentru că numai eu mi-am plătit benzina. Din pasiune pentru fotbal veneam zilnic de la Arad, dar e o oboseala permanentă. Veneam noaptea din deplasare. Am văzut că clubul e sărac și am zis să nu îi pun la cheltuială. Eu mănânc bine, aveam pretenții să stau ca acasă și chiria era mare. Din etapa a X-a, când echipa mergea șnur, au apărut acele declarații ale primarului că autoritățile nu pot finanța legal echipa, Consider că nu trebuia făcută nicio declarație, ci trebuia mers pe burtă”, a mai adăugat fostul antrenor al lui Poli.

Leo Grozavu va veni de marți la antrenament. Luni, secundul Tavi Benga a condus antrenamentul. Din informațiile noastre, în locul său va veni Florin Bătrânu. Antrenorul cu portarii Petre Țurcaș va fi înlocuit de Călin Frunza, iar preparatorul fizic Mihai Alexandru va fi schimbat cu Ovidiu Chiribici.

(foto: Leczki Jozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ