DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara l-a prezentat oficial pe noul antrenor Leo Grozavu, care a semnat un contract până în vară, cu opțiune de prelungire. Noul tehnician a venit încrezător, dar e precizat că nu poate face minuni peste noapte. De asemenea, nu e decis încă dacă va mai aduce alți jucători.

Secunzii vor fi Alin Paleacu și Tavi Benga, antrenorul cu portarii e Călin Frunza, iar preparatorul fizic e Ovidiu Chiribici. ”Am venit la un club de tradiție, știu că e o mare responsabilitate, știu ce înseamnă Politehnica. Sunt omul faptelor. Timișoara merită mai mult decât doar să îți propună să rămână în prima ligă. Voi fi un tip foarte deschis, transparent, situația nu e deloc roz, însă nu este nici atât de grea. Sunt convins că voi reuși la Timișoara. Pentru mine nu a contat foarte mult situația financiară. Eu am o viață liniștită, pentru mine contează mai mult ce fac în viață decât satisfacția materială imediată”, a precizat Grozavu.

Grozavu are primul meci vineri și spune că nu e decis cum va aborda partida cu FC Voluntari. ”Ar fi culmea să spun că e meritul meu dacă voi câștiga următorul meci. Ne trebuie șansă și o atitudine corectă a jucătorilor, dar va fi greu să fac ceva în trei zile. E un meci ca toate celelalte. Întâlnim o echipă care este ca o fiară rănită (n.r. Iașul i-a bătut cu 4-0) și Voluntariul nu e un adversar cu care un meci să fie câștigat de dinainte. Îmi place să joc ofensiv, să avem o construcție cu pase. Automat m-am gândit și la alt sistem, dar nu-mi permit să fac experimente doar de dragul de a le face. Trebuie să fim realiști, e greu să aduci jucători în perioadă de iarnă, când un jucător bun costă mult. Când am văzut lotul echipei din această vară, credeam că vor face un campionat bun”, a precizat antrenorul.

În ciuda episodului Golofca, Grozavu spune că acum e în relații bune cu Marius Croitoru, cu care a avut discuții la FC Botoșani. Despre absența managerului sportiv Adrian Neaga, antrenorul l-a „motivat”. ”Foarte bine mă înțeleg. Există riscul să mă cert, dar eu nu sunt un tip conflictual. (n.r. despre palma dată lui Golofca). Am regretat gestul făcut. Face parte din trecut, știu că nu se poate șterge cu buretele. E păcat ca o carieră de atâția ani să fie privită doar printr-un gest, nimeni nu știe contextul în care a fost făcut. Știu că trebuie să fim atenți la imagine și îmi doresc să nu se mai repete acest gest negativ. Să știți că eu sunt dulăul de serviciu. Nu accept să nu vină lumea la treabă. Motivele sunt obiective, este bolnav”, a mai spus Grozavu.

Agentul Cristea Opria a spus că el l-a sunat pe Grozavu, în calitate de impresar, nu de membru al Consiliului Director. Radu Birlică spune că clubul l-a ofertat luni. „Îi doresc mult succes lui Ionuț Popa, are mereu ușa deschisă la noi. I-am spus să nu plece, deoarece a mai redresat corabia și altădată. E un om cu experiență care a făcut multe lucruri bune pentru Timișoara. Consiliul Director l-a votat în unanimitate pe Leo Grozavu, drept dovadă că avem mare încredere în dânsul. Este un om cu mare experiență și foarte serios”, a spus președintele.

Meciul cu Voluntari începe vineri la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ