DISTRIBUIȚI

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara și Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș organizează joi, 15.02.2018, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Bastion din str. Hector nr. 4, Timișoara,  vernisajul expoziției de proiecte „Malurile Begăi – strategii pentru 2021”.

Expoziția cuprinde proiecte realizate de studenți prima temă abordată fiind principalul proiect din bid book-ul Timișoara Capitală Culturală Europeană: „Multiplexity 2021, Centru Artă – Tehnologie – Experimentare”, ce se dorește a fi un spațiu de experimentare prin tehnologie și artă. Conform aceluiași document, acest proiect va fi finanțat din bugetul local și fonduri europene (12.000.000 euro), iar anul finalizării ar trebui să fie 2020. Deoarece încă nu s-a ales un amplasament pentru acest proiect, studenții au realizat propuneri de soluții pe un sit ipotetic, fosta zonă industrială – moara Prohaska, situată pe malul canalului Bega.

O altă temă abordată a fost reconfigurarea spațiului public de-a lungul malurilor Begăi în Cartierul Fabric. Plecând de la o analiză multicriterială a cartierului istoric, prin acest proiect s-au identificat metode alternative de a interveni asupra malurilor canalului Bega astfel încât să fie reactivată întreaga zonă.

Vernisajul va fi urmat de o discuție legată de proiectele de infrastructură culturală propuse în bid book-ul Timișoara Capitală Culturală Europeană, în valoare de 55 mil. euro și cu termene de finalizare până în 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ