DISTRIBUIȚI

Alb-violeții de la BC SCM Timișoara încep duminică jocurile de la Turneul Final 8 al Cupei României, care anul acesta are loc la Sfântu Gheorghe. ”Leii” din Banat dau piept cu CSU Sibiu în primul meci. Tehnicianul Tudor Costescu apreciază că traseul echipei este dificil, dar jucătorii sunt optimiști.

Dacă Timișoara bate Sibiul,va juca în semifinala cu învingătoarea dintre U BT Cluj și BCMU Pitești. ”E un turneu foarte dificil în mod special pentru noi. Datorită tragerii la sorți am juca fără zi de pauză, spre deosebire de alte echipe. În primul tur jucăm cu locul 2 din campionat, iar apoi, am putea cu liderul sau echipa ce va învinge liderul. Eu consider că e unul dintre cele mai dificile trasee pe care le-am putea avea. Mergem determinați, deși ne-au meciurile tari în ultima lună. Un turneul Final 8 e mult mai solicitant, dar poate produce mai multe surprize ca un turneul Final 4”, a declarat Costescu, precizând că deocamdată, echipa lasă problemele financiare deoparte.

Mladen Jeremic, cel mai bun marcator al echipei, e optimist că timișorenii pot trece de sibieni. ”Este o competiție specifică. Sperăm să facem o treabă bună. În ultimele săptămâni nu am avut meciuri grele, ne-am putut concentra la antrenamente,să muncim bine. Cu Sibiul am mai jucat două meciuri, pe primul l-am câștigat, pe al doilea l-am pierdut. Dar am demonstrat că putem juca bine în fața lor. Cred că avem o mare șansă la acest Final 8”,a precizat Jeremic.

În Cupă se joacă mereu cu doi români pe parchet, fără criteriul vârstei. ”Nu avem nimic de pierdut, mergem să jucăm baschet.  Eu zic că putem face un turneu reușit. Suntem într-o creștere de formă, chiar pe o traiectorie ascendentă. Pentru noi va fi un avantaj regula cu românii, deoarece la noi românii joacă multe, un avantaj pe care nu îl au multe echipe.  Despre meci, șansele sunt egale. Am demonstrat că putem juca împotriva oricui,depinde și de zi. Dacă vom fi ca în ultima perioadă, eu zic că nu vom mai avea probleme”, a precizat Drăgușin.

Partida va începe duminică la ora 17.15 și e televizată de Digisport.

(foto: sporttim.ro)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ