DISTRIBUIȚI

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România,  realizat cu susținerea Continental Anvelope Timișoara și Lidl.

Perioada de desfășurare a competiției este 5 martie – 11 mai 2018. Începând cu 12 februarie și până în 2 martie toate școlile din țară se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” Ediția 2018.

Ediția 2018 a competiției dă ocazia școlilor să câștige mult mai multe premii. Acestea vor putea opta pentru a se înscrie într-una din cele două secțiuni ale concursului (clasele I-IV și V-VIII), cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă.

Cei mai buni și implicați 5 elevi din primele 5 școli clasate la fiecare secțiune vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2018. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2018 a Concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional al concursului, împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – http://www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook –  https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2017 Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, Județul Olt, în 2016 Liceul Teoretic “Traian Vuia”, Făget, Județul Timiș, în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae  Târgu Jiu, Județul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ