DISTRIBUIȚI

Alb-violeții de la BC SCM Timișoara au pierdut cu 77-75 meciul din semifinalele Cupei României, jucat cu campioana U BT Cluj. A fost un joc poate neașteptat de echilibrat, în condițiile în care ”leii” veneau după 55 de minute de joc efectiv după victoria cu Sibiul. Pe final, echipa lui Tudor Costescu a jucat fără Drăgușin și Diaz, ambii descalificați cu cinci faulturi.

Timișoara a început meciul în aceeași formulă ca la jocul cu sibienii, cu Mijalovic, Popa-Calotă, Jeremic, Komatina și Drăgușin. A fost un prim sfert foarte echilibrat, în care niciuna dintre cele două echipa nu s-a putut desprinde decisiv. Au condus timișorenii, dar și clujenii, iar primele zece minute s-au terminat la scorul de 15-14. Același scenariu, fără mari diferențe, s-a repetat în al doilea sfert. La pauză s-a intrat cu 36-36, după ce Kromah a înscris două aruncări libere în contul echipei lui Mihai Silvășan. Nota de echilibru a continuat și după trecerea pe la vestiare.

Clujul a avut un avantaj mai consistent la scorul de 43-50, după un coș de trei puncte marcat de Lapornik. Jeremic i-a ținut însă pe timișoreni în joc la finalul parțialului, încheia cu 57-56. Niciuna dintre formații nu s-a putut desprinde tare decât după alte patru minute din sfertul decisiv, când Clujul a marcat pentru 64-69. Ardelenii au tot condus, dar finalul a fost foarte echilibrat, după ce Komatina a marcat coșul de 74-75. S-au făcut faulturi și trecut la aruncări libere, dar Clujul a mers până la urmă mai departe, mai ales că Timișoara își pierduse pivoții Drăgușin și Diaz.

Adrian Diaz a fost cel mai bun marcator al timișorenilor,cu 16 puncte, urmat de Jeremic, cu 15. Au mai înscris: Komatina, 14, Popa-Calotă, 11, Drăgușin, 9, Burdgess, 6 puncte, Mijajlovic și Păun, câte 2. Lapornik și Rasic au fost cei mai buni marcatori ai Clujului, cu 18, respective 14 puncte.

Oradea și Clujul vor lupta pentru trofeu marți. Miercuri, de la ora 19, Diaz și Jeremic vor evolua în Echipa Nordului la All-Star Game.

(foto: facebook.com/bcscmtimisoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ