DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană lansează Apelul Public pentru primul atelier din acest an: ”Istoria la timpul prezent// Cum predăm, cum învățăm istoria?”, în perioada 23-25 martie și va fi  urmat de practici concrete, care se vor desfășura până la finalul anului 2018.

Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor cât și a voluntarilor. Detalii privind atelierele, procedura de selecție și formularul de înscriere se găsesc la următorul link: https://goo.gl/3wB8U3.  Cei interesaţi se pot înscrie până duminică, 18 martie (23:59), prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 19 martie.

Alături de traineri cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri din oraș pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici internaționale.

Formatori în cadrul acestui atelier vor fi Anamaria Altmann (AU) – mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală și Codruța Cruceanu (RO) care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ