DISTRIBUIȚI

România va avea în toamnă cinci locuri de cupe europene, plus un loc în Cupa Balcanică, ceea ce automat le califică atât pe UVT Agroland Timișoara, cât și pe CSM Lugoj în competițiile inter-cluburi la nivel continental. Situația nu se mai poate schimba, deoarece ambele formații joacă în play-off și niciuna nu poate coborî sub locul 6.

Confederația Europeană de volei (CEV) a anunțat recent în mod oficial numărul de locuri de cupe europene alocate statelor membre. România e pe locul 8 în clasamentul pe națiuni, cu 222,33 de puncte. Acest lucru înseamnă două locuri în Liga Campionilor, unul în turul 4 și altul direct în grupe, două locuri în Cupa CEV și unul în Cupa Challenge, dar și un loc în Cupa Balcanică, a cărei învingătoare intră în Cupa Challenge. De altfel, CSM Lugoj a mai jucat și chiar și organizat Cupa Balcanică în trecut.

Calificarea celor două echipe din Timiș de prima ligă este o mare performanță. Agroland este o nou-promovată, la primul sezon în A1, iar clubul din Lugoj a avut mari probleme financiare.  Formația timișoreană este acum pe locul 5, cu 38 de puncte, foarte aproape de locurile 4 și 3, împărțite de Știința Bacău și CSM Târgoviște, care au ambele 41 de puncte,  CSM Lugoj are 20 de puncte și un meci în plus, deoarece a jucat în zile consecutive cu CSM București, pentru turul și returul din play-off.

Competițiile europene vor debuta în toamnă.

(foto: volei-timisoara.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ