DISTRIBUIȚI

În 2 iunie, Timișoara va găzdui Liberty Marathon, o competiție de alergare organizată în premieră de Universitatea de Vest din Timișoara. Înscrierile au început deja, iar evenimentul va include și curse pe distanțe mai accesibile, nu doar pe lungimea clasică a unui maraton.

Startul se va da în fața Universității de Vest, la ora 9, pe un traseu complet închis de 4,2 km care va cuprinde clădiri și obiective istorice din oraș. Sloganul întrecerii va fi ”Running Starts Inside” (alergarea începe dinăuntru). Vor fi trei secțiuni cronometrate. La maraton se va alerga pentru distanța de 42,19 km cu limită de 6 ore, la semi-maraton, pe distanța de 21 de km, cu limită de 3 ore, iar la cross, pe 8,4 km, cu limită de o oră și zece minute. De asemenea, va fi o cursă a Family, cu 4,2 km și una Kids. Valoarea totală a premiilor este de 30.000 de lei.

Contribuția de participare e de 30 de lei, dar va ajunge la 140 de lei după data de 8 mai. În schimb, participanții primesc: numărul de concurs, chipul electronic pentru înregistrarea timpului, tricoul oficial, medalia de finisher după terminarea cursei. Participanții vor avea acces la punctele de reîmprospătare cu apă, băuturi energizante, fructe și la asistență medicală în punctele-cheie ale traseului. Liberty Marathon își propune recunoașterea și acreditarea de către AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și IAAF (International Association of Athletics Federations), în contextual Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Înscrierile se pot face pe site-ul www.libertymarathon.uvt.ro.

(foto: timisoaraonline.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ