DISTRIBUIȚI

Vineri, 16 martie,  între 19:30 – 21:30, are loc la Casa Artelor – Directia Județeană pentru Cultură Timiș, proiecția filmului Soldați. Poveste din Ferentari. Costul unui bilet este de 10 lei. Filmul nu este recomandat persoanelor sub 15 ani.

Soldații  este varianta modernă a clasicei „Romeo si Julieta”, plasată la periferia Bucureștiului, acolo unde două lumi total diferite se întâlnesc. O poveste de dragoste ce se transforma într-o fabulă despre vinovăție.

Lungmetrajul spune povestea lui Adi, un antropolog în vârsta de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se muta în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu același titlu scris de Adrian Șchiop și publicat la editura Polirom în 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ