DISTRIBUIȚI

Dezbaterea pe tema infrastructurii sportive din Timișoara organizată de suporterul Cristian Brâncovan a fost monopolizată total de primarul Nicolae Robu și președintele CJT Călin Dobra. Cei doi s-au certat pe tema sălii polivalente și a stadionului, pe un ton ridicat și cu amenințări, fără să ajungă la vreo concluzie.

Primul subiect de dispută a fost sala polivalentă de 16.000 de locuri, pe care edilul o vrea în spatele ”Dan Păltinișanu”, iar liderul CJT, la intrarea în Giroc. Dobra susține că primarul minte că terenurile de la stadion ar fi libere de sarcini, moment în care Robu s-a inflamat destul de tare: ”Ce bazaconii spuneți? Vă dau în judecată”, a tunat primarul,care continuă să spună că cei de la PSD vor sala în Giroc deoarece mulți dintre ei au case în comuna din sudul Timișoarei. Discuția a continuat pe același ton ridicat și în privința Stadionului ”Dan Păltinișanu”.

După ce a spus că vrea să închidă stadionul în vară, Dobra a făcut pasul înapoi și a spus că nu este decis asupra momentului demolării arenei. Președintele CJT spune că nu vrea să meargă la închisoare dacă moare vreun om pe stadion, surpat pe alocuri. Primarul vrea în schimb să reabiliteze arena și le cere celor de la CJT să i-o cedeze. ”Pe acest stadion a cântat Shakira!”, a spus edilul, care vrea un stadion nou lângă cel vechi, ca la Barcelona. Călin Dobra a fost întrebat dacă stadionul poate fi refăcut pe bucăți și a ridicat din umeri: ”Trebuie să vorbim cu niște specialiști”.

Un lucru este cert. Până în 2020, pe lista Companiei Naționale de Investiții nu figurează un stadion nou la Timișoara. Mai mult decât atât, fostul arbitru Nicolae Grigorescu, acum observator, a spus la dezbatere că din vară e posibil ca LPF să nici nu mai omologheze arena pentru meciuri de liga I.

(foto: liga2.prosport.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ