DISTRIBUIȚI

Botond Részegh (n. 1977) este artist plastic. Trăiește și lucrează la Miercurea Ciuc, iar din data de 22 martie va expune temporar la Muzeul de Artă Timișoara.

“O gravă dar spectaculară cercetare vizuală despre pierderea identitară în lumea formatelor ne propune Részegh Botond, un artist complet care pariază pe cunoaşterea conceptuală a lumii şi a formelor. Desenele în culori acrilice pe suport de hârtie sau pe pânză, într-o stilistică ce se poate numi/revendica – tehnicile Boti, exprimate pe suprafeţe mari, sunt tot atâtea elaborate analize spectrale de identificare, figurativă ori non-figurativă, a Sufletului aflat sub limitările formatelor şi ale liniarităţii sociale. Pierderea sufletului este o căutare, aproape obsesivă, a găurilor negre din universul creaţiei şi din biografia naşterii unui semn vizual. Boti e gata să ne convingă de faptul că în spatele unui portret, în spatele oricărei explozii plastice, există, mereu şi mereu, găuri negre şi, mai cu seamă, invizibila energie de 20 de wati a Sufletului. Tehnica de eplorare a sufletului îşi ia, astfel, drept instrumente de căutare şi de lucru imensa acumulare a găurilor negre (din actul creaţiei şi de oriunde există un declanşator al unei întrupări) şi genurile proxime ale umbrei şi ale întunericului ca anse şi detectoare ale existenţei Sufletului. În fond, Boti are intuiţia că, prin conceptualizare şi desen, Sufletul nu se pierde! Mai mult, Tehnicile Boti ne oferă un model de terapie transcendentă şi vizuală prin care Sufletul se transformă într-o semn indicibil de 20 de wati!” – Dan Mircea Cipariu

Cele mai recente expoziții personale și de grup au fost: Mirage And Damnation, Festivalul International de Teatru Interference- Cluj Napoca, LOSS OF SOUL, Muzeul de Artă Arad, Nightfall, Gallery MC- New York, Nightfall, Galeria ICR Viena, Nightfall, Galeria Tipografia- Bucuresti, Casa Tranzit- Cluj Napoca. VOLTANY- New York (solo show cu Lena & Roselli Gallery) ERŐTÁNC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ