DISTRIBUIȚI

În data de 24 martie, de la ora 20.00, Ora Pământului este serbată la Timișoara în Piața Libertății. Atât Primăria Timișoara, cât și  Societatea Română pentru Astronomie Culturală în colaborare cu  Astroclubul Antares Timișoara demonstrează cât de important este mediul înconjurător, cum trebuie să protejăm Pământul, și care este locul lui în Univers.

Societatea Română pentru Astronomie Culturală

”De Ora Pământului 2018 venim în Piaţa Libertății cu telescoape astronomice pentru observarea cerului nopții! Se vor vedea Luna, Pleiadele, Venus și Mercur! Ultimele două vor apune până la ora 20:00,  dar înainte pot fi zărite la SV, lângă linia orizontului”. La ora 20.00, vor fi montate 10 telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească.

Primăria Timișoara

Timişoara a fost  „Capitala Earth Hour România” în anul 2013. Sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30-21.30, în colaborare cu WWF ROMÂNIA, vine alături de oameni cu mesajul „Dăruieşte naturii energia ta”.

În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului.

Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum.

Între orele 20.00 și 21.00 vor fi prezenți coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi.

De la ora 21.00 pana la 22.00 Peregrinii împreuna cu Deep 6 Project vor susține spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

LĂSAȚI UN MESAJ