DISTRIBUIȚI

Răzvan Burleanu își continuă campania pentru alegerile FRF de luna viitoare în vestul țării. Actualul conducător al fotbalului românesc a venit marți la Arad, unde a decernat diplomele absolvenților de la cursul de management sportiv – administrator baze sportive -, organizat la Universitatea Aurel Vlaicu. Printre absolvenți au fost și cinci timișoreni.

Din Timișoara au absolvit președintele lui Poli, Radu Birlică, fostul președinte al clubului, Sorin Drăgoi, președintele AJF, Romeo Malac, președintele CFR Timișoara, Constantin Nedela, și Alin Molcuț, profesor la UPT și jucător activ. De la București a fost înscris și Alexandru Rolea, fostul secretar al lui Poli pe vremea lui Marian Iancu. ”Am avut această inițiativă acum trei ani. Primele cursuri s-au desfășurat pentru cluburile afiliate la nivel de federație, dar și asociației județene de de fotbal. Unul dintre absolvenții primului curs este, din întâmplare, chiar președintele AJF Arad (n.r. Adrian Lucaci) care și-a dorit foarte mult să extindem acest proiect la nivel național și să oferim această oportunitate cât mai multor suporteri, manageri, manageri care lucrează în fotbal sau în sport, și care bineînțeles, doresc să se profesionalizeze. După care am avut o discuție cu reprezentanții Universităţii Aurel Vlaicu și așa a luat naștere un program care cred că va fi unul dintre cele mai relevante în zona aceasta la nivel național”, a spus Răzvan Burleanu despre curs.

Practic, universitatea din Arad a reușit să ”ia fața” celor din Timișoara. FRF, care este partener al acestor cursuri, deoarece viitoare astfel de programe urmează să se mai facă în Cluj, la Universitatea Babeș – Bolyai, și la Iași, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. ”Ne aflăm în desfășurare și în București, împreună cu Academia de Studii Economice. Până la finalul anului ne dorim să încheiem parteneriate. Ne gândim la UBB astfel încât să acoperim și Ardealul și bineînțeles, și zona Moldovei, probabil cu UAIC. Parteneriate astfel încât să putem beneficia de tot acest suport universitar în ceea ce privește aceste certificări pe care dorim să le acordăm viitorilor manageri. Ne dorim să reglementăm acest lucru astfel încât să nu mai poți să fii manager în fotbal dacă nu ai o asemenea diplomă”, a mai spus Burleanu.

În două, maximum trei sezoane, FRF va impune drept condiție de licențiere ca managerii cluburilor să aibă terminat un astfel de curs. Dintre managerii din prima ligă, o parte au terminat primul curs, de la București. ”O  parte dintre manageri au participat la primul curs, cel desfășurat acum doi ani și jumătate. Obiectivul la acea vreme a fost să-i convingem că avem nevoie de profesioniști în fotbal și cei care deja ocupă aceste funcții să beneficieze de cât mai multe informații, cunoștințe, care să-i ajute în activitatea lor de zi cu zi”, a mai precizat Burleanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ