DISTRIBUIȚI

Cei de la Poli Timișoara au făcut o mutare interesantă pe piața transferurilor. Joi după-amiază, clubul l-a prezentat oficial pe fundașul stânga Răzvan Raț, care a venit însoţit de impresarul Florin Manea.

Raț are 36 de ani și ultima dată a jucat la Ray Vallecano, în liga a doua spaniolă. ”Am ales Poli Timișoara, sunt oameni care m-au dorit foarte mult în această perioadă. Vorbim de foarte mult. Am ales Poli Timișoara, sunt oameni care m-au dorit foarte mult în această perioadă. Vorbim de mult timp, de la venirea mea în România. M-am antrenat cu Dinamo foarte mult timp, le mulțumesc că mi-au permis acest lucru. Am avut discuții cu Dinamo, dar să zicem că nu am ajuns la un numitor comun. Sunt bucuros că am ales Poli, pentru că voi fi din nou acasă, în România. Sper să le răsplătesc încrederea celor de aici, care m-au dorit foarte mult. Dorința foarte mare pe care au avut-o a făcut diferența. Când te simți dorit, e foarte important”, a declarat jucătorul.

Fundașul stânga a fost adus după ce Maxi Oliva a gafat incredibil la meciul cu Voluntari, când a provocat un penalti. Raț și-a adus de vara lui 2009, când vechea Poli l-a eliminat când era jucătorul lui Șahtior Donetsk din preliminariile Champions League. ”A fost un episod trist pentru mine. Atunci jucam la Șahtior, o echipă care teoretic avea prima șansă, dar nu a fost să fie. A fost un fel de asediu acolo și aici. Dar e mai puțin important”, a mai spus Raț.

Radu Birlică a spus că nu știe dacă Raț va fi căpitan. ”Un mare fotbalist al României. Ne bucurăm că îl avem cu noi. Am ales și cu mintea și cu sufletul. Îi urez mult succes și să dea Dumnezeu să ne salvăm împreună. Ne ajută în multe aspecte, este un jucător care a evoluat la cluburi importante din străinătate”, a punctat președintele clubului.

Raț a jucat la seniori la Universitatea Craiova, Rapid București, FCM Bacău, Șahtior Donetsk, West Ham, Paok Salonic și la Ray Vallecano.

 

LĂSAȚI UN MESAJ