DISTRIBUIȚI

În perioada 23-25 martie 2018 a avut loc cea de-a IV-a ediție a concursului internațional RoboTEC (Robot Engineering Contest), organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare),  în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și companiile din sfera IT&C.

În cadrul competiției, cele 70 de echipe înscrise au avut ocazia să concureze cu roboții lor la cel puțin una din cele 7 probe propuse de organizatori. Desfășurarea acestora a avut loc în corpul Electro al universității (Maze, Line Follower Turbo, Line Follower Classic și Freestyle) și la Shopping City Timișoara (Line Follower Enhanced, Mini sumo și Mega sumo).

Cea de-a IV-a ediție a adus nou:

  • Line Follower Turbo, proba de urmărire a liniei, unde a fost testată viteza robotului în timp ce parcurge o buclă, menținându-și traiectoria;
  • Line Follower Enhanced, proba de urmărire a liniei în cel mai scurt timp, dar în care robotul trebuie să treacă de diverse obstacole pe parcursul traseului (intersecții, pereți, linii întrerupte sau culori inversate);
  • Mega sumo, proba în care robotul de maxim 20×20 cm și 3 kg greutate trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular.

Vineri a avut loc deschiderea oficială. Sâmbătă au avut loc cinci probe. Mulți participanți au avut roboți foarte bine programați, competiția fiind la un nivel ridicat față de edițiile precedente. Din întreaga zi, cele mai spectaculoase probe au fost cele de sumo (mini & mega sumo) unde luptele strânse au făcut un real spectacol. Duminică s-au desfășurat și celelalte două probe și anume Line Follower Classic și Freestyle. Demonstrațiile roboților și ingeniozitatea creatorilor au uimit încă o dată publicul.

Spre după-amiază a avut loc premierea câștigătorilor, urmată de plecarea participanților și speranța că le-a plăcut, au dat tot ce aveau mai bun și că vor reveni și la anul cu la fel de mult entuziasm și determinare.

Iată și lista câștigătorilor, pe secțiuni:

  1. Line Follower Classic HBFS – 2 Cristian DOBRE 1st Place
  2. Mega Sumo Team Vision Bogdan-Alexandru IONIȚĂ         1st Place
  3. Mini Sumo RXP2 Eduard MIHOC 1st Place
  4. Freestyle

CyberTech          Marian Terxinius GEORGESCU  1st Place

CyberTech          Adrian GOAGEA              1st Place

CyberTech          Ioan CODOBAN                1st Place

  1. Line Follower Turbo HBFS – 2 Cristian DOBRE        1st Place
  2. Maze

Karel     Raul George RADU                  1st Place

Karel     Alexandru Cristian VASILCAN              1st Place

Karel     Akis VUC                       1st Place

7.Line Follower Enhanced  HBFS – 2        Cristian DOBRE 1st Place

LĂSAȚI UN MESAJ