DISTRIBUIȚI

Rectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, a primit, la data de 8 martie, solicitarea Consiliului Facultății de Inginerie și Management din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița de a deveni parte a Universității Politehnica Timișoara, pe care a supus-o discuției în Consiliul de Administrație al instituției, iar ulterior Senatului UPT.

În ședința din 29 martie 2018, Senatul UPT s-a declarat de acord cu această solicitare, care este în concordanță misiunea și viziunea strategică a UPT de a-și consolida rolul de universitate de prestigiu pe plan regional și internațional. Totodată, Senatul UPT a constatat faptul că, din punct de vedere legal, soluția este aceea de fuzionare prin absorbție a întregii Universități „Eftimie Murgu” din Reșița cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Universitatea Politehnica Timișoara își asumă redresarea învățământului universitar din Reșița la nivelul de exigență consacrat în UPT. Prin această măsură, Universitatea Politehnica Timișoara, care mai are în structură și Facultatea de Inginerie din Hunedoara, își afirmă tot mai mult misiunea de instituție de învățământ superior de prestigiu pe plan regional, cu programe de studii racordate la exigențele internaționale, cu activitate de cercetare la cel mai înalt nivel, concretizată și prin cele peste 200 de acorduri încheiate cu instituții de învățământ superior din toată lumea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ