DISTRIBUIȚI

Teatrul Național din Timișoara organizează o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești, în perioada 5-13 mai.  Ediția a XXIII-a a celui mai important festival dedicat dramaturgiei și teatrului românesc în context european se află, anul acesta, sub semnul schimbării: Involuție – Revoluție – Evoluție, cuvinte care marchează felul în care societatea și, implicit, teatrul, modelează realitatea și construiesc viitorul.

Selecționerul Oana Borș a inventariat numeroasele propuneri primite din partea teatrelor și companiilor care au participat la selecție.  Titlurile pe care le-a reținut pentru Secțiunea FDR a FEST-FDR2018 reflectă atât interesul din ce în ce mai crescut al teatrelor și al publicului pentru noua dramaturgie românească, cât și – extrem de important – consolidarea generației anilor 2000 a dramaturgilor români – Mihaela Michailov, Peca Ștefan, Csaba Székely etc., precum și apariția uneia noi –Alex Tocilescu,  George Ștefan, Alexandru Popa etc.

Secțiunea FEST, cu componenta sa Outdoor (spectacole în aer liber), reunește o serie de spectacole românești și internaționale de mare impact, în formule artistice inovatoare, racordând festivalul la dinamica teatrală internațională și, prin spectacolele în aer liber, oferind valențe artistice unor spații publice din Timișoara.

Selecția modulului FEST reunește următoarele spectacole:

  1. Empire, text și regie Milo Rau (Schaubühne Berlin, IIPM – International Institute of Political Murder și Zürcher Theater Spektakel )
  2. The grapes of wrath / Strugurii mâniei de John Steinbeck, regia Luk Perceval (NT Gent, Belgia)
  3. Regele moare de Eugène Ionesco, regia Andreea și Andrei Grosu (Teatrul Național București)
  4. Stage dogs, text de Florin Piersic jr., inspirat de „A life in the theatre” de David Mamet, regia Florin Piersic jr. (Teatrul ACT, București)
  5. Wanted (eVenti Verticali, Italia)
  6. Strigătele Parisului,scenariul și regiaMihai Mălaimare (Teatrul Masca București)
  7. Reflection (Lightwave Theatre Company)
  8. Concert Subcarpați

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ