Se apropie mini-vacanța de 1 Mai, însă cei care și-au făcut planuri trebuie să știe că grătarele nu mai pot sfârâi decât în locuri special amenajate. În Timișoara nu există un astfel de loc, însă oamenii pot merge în localitățile din apropiere precum Albina, Deta sau Șag.

Timișorenii își pot petrece mini-vacanța de 1 Mai în cele trei parcuri din oraș, însă aceștia pot ieși la un picnic doar cu mâncare gătită de acasă. Cele trei parcuri sunt Carmen Sylva, Parcul Uzinei din zona Crisan, unde este celebrul Stonehenge si parcul Karlsruhe din spatele Abatorului de langa Complexul Studentesc. Cine vrea să iasă la aer curat trebuie să respecte legile în vigoare.

Deși nu sunt amenajate corespunzător, oamenii pot să iasă la iarbă verde și pe platoul din fața Muzeului Satului Bănățean, la Șag sau la Albina, pe malul Timișului. În cazul în care aprind focuri aceștia sunt atenționați, ca la plecare, să se asigure că focul a fost stins. De asemenea este interzisă și aruncarea gunoaielor în zona verde.

Locuri special amenajate pentru astfel de ocazii se găsesc la Lugoj – zona Insula Cotu Mic, de 3.000 de metri pătrați, zona Plopii Mici, de 2.000 de metri pătrați, Dealul Viilor, de 4.000 de metri pătrați. De asemenea mai stă la dispoziție șoseaua Lugoj-Făget (kilometrul 10 și kilometrul 11) de 2.000 de metri patrați și șoseaua de centură Timișoara-Caransebeș, Zona de la Balastiera Compact, de 4.000 de metri patrați. În cazul în care nu este respectată legea, amenzile sunt usturătoare, fiind cuprinse între 100 și 50.000 lei, în funcție de persoană (fizică, juridică) și de infracțiune.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ