DISTRIBUIȚI

ASU Poli a pierdut cu 2-0 în deplasare la Dunărea Călărași, dar diferența putea fi mult mai mare după aspectul jocului. Formația lui Dan Alexa a marcat prin Vali Alexandru și Vali Munteanu, după un joc la care bănățenii au reușit să aibă doar două ocazii în repriza secundă. O prestație slabă a oaspeților, care rămân cu debutul lui Alex Gașpar, jucător de doar 15 ani.

Timișorenii nu au avut nici antrenor, dar nici pe Predescu, Sorescu sau Ignea. De altfel, formula de start a fost utilizată prima dată în acest sezon, cu Ghinescu atacant improvizat, dar și trei mijlocași centrali cu profil defensiv: Poparadu, Krausz și Lazea. Timișorenii nu au avut mari ocazii toată repriza. Primul pericol al Dunării a venit după o lovitură liberă executată de Pană. După ce au scăpat de acea fază, Vali Alexandru nu a prins spațiul porții la o centrare bună a lui Missi Mezu. Norocul s-a terminat în minutul 33 însă. Atunci, după un corner, Vali Alexandru a făcut o preluare bună și a tras, din întoarcere, cu pământul. În minutul 43, a fost din nou corner și gol. De data aceasta, Vali Alexandru a reluat cu capul spre Vali Munteanu, aflat în fața porții, care a îndeplinit o simplă formalitate.

La pauză, timișorenii l-au scos pe Lazea și l-au trimis pe Ionuț Plămadă în atac, dar tot nu au reușit să pună presiune ofensivă. Vali Alexandru a combinat din nou cu Missi Mezuși Pană, pentru trei ocazii: un șut în bară, reluare pe lângă buturi, dar și o lovitură de cap care nu a prins spațiul porții. În minutul 61, timișorenii au avut în sfârșit prima ocazie: reluarea pe lângă poartă din foarfecă a lui Coadă. Totuși, Dunărea a continuat să preseze. Vali Alexandru a mai încercat să înscrie. Dur-Bozoancă a scos un șut al lui Paul Iacob, iar Șandru a reluat din câțiva metri pe lângă poartă. Ionuț Plămadă a arătat că e și el în teren, dar Lungu a plonjat bine la șutul său.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Țenea, Manole, Șandru, Tomozei – Pușcaș (min 69 C. Cristea), Drăghiceanu (min 58 P. Iacob) – Missi Mezu, Pană (min 80 Rus), V. Munteanu – V. Alexandru

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Krausz, Poparadu – Giuricici (min 57 Coadă), Lazea (min 46 Plămadă), V. Nicolae (min 81 Gașpar) – Ghinescu

ASU Poli câștigă săptămâna viitoare cu 3-0 meciul cu retrasa Olimpia Satu Mare. Jucătorii nu vor avea însă liber, deoarece vineri au un meci cu generația din 2002-2003 a Poli AEK.

(foto: titusemanuel.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ