DISTRIBUIȚI

Marți, 17 aprilie, la ora 12.00 a avut loc vernisajul  expoziției Patrimoniu etnografic, din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România. Programul de vizitare a expoziției este 10.00 – 18.00 de marți până sâmbătă și duminica 12.00 – 20.00 în intervalul 17.04.2018 – 07.05.2018.

Expoziția cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale (28 de piese) din colecția Laurei Diaconu din diferite zone etnografice din țară: Ținutul Pădurenilor, Țara Lăpușului, Țara Năsăudului, Timiș, Arad, Maramureș, Mehedinți, Gorj, Dolj și Argeș.

Este o expoziție cu o compoziție etnografică foarte diversificată, parcă au fost astăzi cu noi toți românii din toate colțurile țării, exact cum îi șade bine unui an de centenar. S-a vorbit cu drag și cu pasiune, liber, degajat, iar informațiile au satisfăcut toate curiozitățile în domeniu.

Colecția aparține avocatului din cadrul Baroului Constanța, Laura Diaconu, care a început să colecționeze costumele în urmă cu câțiva ani, când s-a îndrăgostit de o ie românească, înțelegând că valoarea portului tradițional poate îngenunchia orice modă trecătoare. Astăzi avocatul deține  o colecție cu totul deosebită, încropită cu multă acribie și cu documentare temeinică.

”Colecția Laurei Diaconu cuprinde porturi tradiționale din toată țara, arătând cu mândrie diversitatea etnografică și este un bun promotor al identității naționale și un ambasador al tradițiilor românești”, a declarat muzeograful Marius Matei, coordonatorul evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ