DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara are un al treilea antrenor în acest sezon, după ce managerul sportiv Adrian Neaga i-a luat locul lui Leo Grozavu, plecat de la echipă în urma rezultatelor slabe. Fostul stelist spune că decizia ca el și Șunda să se ocupe de echipa a venit după ce alți doi antrenori au fost sunați și au refuzat. Neaga e optimist în ceea ce privește salvarea de la retrogradare și spune că le-a cerut jucătorilor să nu îl mai vadă pe un prieten.

Neaga are licența A și pe bancă cel cu ”actele” va fi Aurel Șunda. Fostul jucător al Stelei spune că nu s-a gândit că va ajunge antrenor la Poli. ”Nu m-am gândit nicio secundă când a venit manager sportiv la Timișoara că voi ajunge antrenor, dar mă bucură acest lucru. Sper ca împreună cu băieții să scoatem echipa din impasul în care se află. După meciul cu Botoșani a fost o ședință și au mai fost sunați doi antrenori care au refuzat să vină. Am zis că dacă tot sunt în cadrul clubului eu și domnul Șunda, că suntem capabili să scoatem echipa din impas. Eu am încredere în băieți, suntem un grup foarte bun de jucători, valoroși, și nu cred că acesta ne e locul din campionat. Nu va fi niciun șoc cu Dinamo, noi încercăm să acumulăm puncte. Este liderul play-out-ului, cu siguranță își doresc și ei victoria, dar sper ca jocul să ne dea speranțe pentru meciurile ce vor avea”, a precizat Neaga la prima conferință de presă.

Neaga spune că s-a sfătuit inclusiv cu Victor Pițurcă și alți antrenor. Antrenorul spune că va schimba sistemul, dar i-a și mulțumit lui Grozavu, pentru că echipa e pregătită. ”Îi mulțumesc lui Leo pentru că echipa e pregătită, a prestat o muncă asiduă, a stat și 8-9 ore la stadion. Eu cred că a fost doar o problemă de ghinion. Vom încerca să antrenăm și sufletul. Am vorbit cu mulți antrenori, inclusiv cu domnul Victor Pițurcă, care îmi e ca un tată. Voi schimba sistemul de joc. Am avut o primă discuţie cu băieții în care i-am rugat ca pe durata antrenamentului să-i ofere același respect pe care îl ofer și eu lor. Sunt prieten cu ei, cu mulți am ieșit și la cafea. Oricine vine antrenor nu poate să le spună prea multe, decât să ia câteva decizii tactice. Dacă băieții vor juca cu inima și vor avea atitudine, sunt sigur că nu vom avea probleme”, a mai spus Neaga.

Șeroni și Popovici sunt apți de joc, iar singurul incert este Munteanu. Tânărul Cosmin Bîrnoi e optimist înainte de meciul cu Dinamo. ”Bineînțeles că mergem la București să câștigăm, alt gând nu avem. A fost un antrenament lejer, am mai discutat și înainte de antrenament cu noul antrenor, lucrurile care îl vor mulțumi pe el. Dinamo este într-o perioadă foarte bună, au patru victorii, sigur vor juca și e la victorie. Leo Grozavu este un antrenor bun, care face lucrurile foarte corect, dar așa cum este în fotbal, lipsa rezultatelor aduce vine pe antrenor”, a precizat Bîrnoi.

Meciul cu Dinamo începe vineri seara la 20.45, în Ștefan cel Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ