DISTRIBUIȚI

În perioada 4- 13 mai, are loc Festivalul internațional studențesc de artă și cultură, StudentFest, ajuns la a 27-a ediție, la Universitatea de Vest Timișoara.  Between 4 and 13 mai,  at West Universty Timișiara, is taking place The International art and culture festival, StudentFest. www.studentfest.ro

Anul acesta, StudentFest întâmpină arta și pasionații de artă prin 11 secțiuni: Arhitectură, Arte conceptuale, Arte plastice și vizuale, Arte Urbane, Arte video și film, Dans, Design Vestimentar, Fotografie, Literatură, Muzică și Teatru.

În cadrul festivalului se vor întâlni numeroase evenimente artistice precum spectacole de teatru și de dans, expoziții, ateliere de lucru, conferințe, concerte, proiecții de film etc.

StudentFest este un festival ce are ca scop stimularea creației artistice și promovarea tinerilor care inspiră prin ceea ce fac, fiind organizat de voluntari pentru comunitate. Prin ochii artiștilor consacrați, ai participanților sau ai oricărei alte persoane se deschide o nouă poartă spre ceea ce astăzi numim ARTĂ.

ABSTRACTUL este conceptul opus concretului, oferindu-i artistului libertate gestuală și concentrându-se pe universul interior al acestuia. Termenul de „abstract” este însă foarte general, iar folosirea lui a oscilat între accepții extremiste, rezultând în urma procesului de izolare a realității în imagine sau, dimpotrivă, a realității concrete, opera existând ca o realitate în sine.

 

Arta abstractă este o artă pur personală, care se află în legătură directă cu ființa creatoare. Presupunând o necesitate de explorare asinelui, ea devine reflexia concretului deformat, lăsând la o parte realitatea vizuală și aducând arta modernă într-o stare care se cere depășită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ