DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au sâmbătă returul meciului cu Heidelberger RK, iar învingătoarea dublei manșe va juca finala Continental Shield din Spania. La bănățeni va fi din nou sud-africanul Chaester Williamspe bancă, iar la conferința premergătoarea meciului din Germania, finanțatorul Dan Dinu a avut o adevărată tiradă la adresa arbitrajului.

În tur, a fost 26-20 pentru timișoreni. ”Este un meci greu, cu o echipă puternică, care pune presiune. Avem nevoie să fim concentrați la maximum pentru acest meci, vreau să-i mulțumesc lui Chester că a dat curs invitației. Am făcut acest lucru deoarece nu ne aflam într-o poziție bună și fiind un bun cunoscător al rugby-ului românesc, îi este ușor să se acomodeze. Meciul va fi greu, și nemții își doresc să se califice.Ei au o suprafață mai specială, un teren mai mic, care nu ne permite să ne facem jocul în viteză. Va fi o învingătoare, care sperăm să fim noi. Ne dorim să mergem în finala de la Bilbao deoarece acolo vor mai fi două finale și totuși ochii lumii rugbystice vor fi ațintiți acolo”, a spus Dinu.

Finanțatorul echipei de rugby l-a acuzat dur pe Vlad Iordăchescu, după arbitrajul de al meciul cu CSM București. ”Demult nu am văzut un asemenea meci, hoție la drumul mare. Nu îmi este frică să spun hoție având în vedere că și World Rugby a recomandat rejucarea meciului Belgia-Spania. Vlad Iordăchescu reușește să târască  rugby-ul românesc într-o rușine de nedescris și cred că este momentul ca mafia să din rugby-ul românesc să dispară. El este însoțit de bunul său prieten Radu Petrescu, care l-a însoțit în Spania și de mentorul lor. Un prieten îmi spunea că nu Petrescu, care e președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, face delegările, ci Vlad Iordăchescu. Mi se pare curios că s-a delegat la acest meci, mai ales că fratele său este în staff-ul lui CSM București. Cei de la CSM vor să aibă semifinala pe teren propriu, deoarece echipele gazdă pot cere arbitraj străin. Ei cu siguranță nu vor cere arbitraj străin, deoarece ne pot bate doar cu arbitraj românesc”, a precizat Dinu.

Chester Williams este fericit că a venit din nou să ajute Timișoara să devină campioană. ”Mulțumesc pentru oportunitatea de a antrena încă o dată la Timișoara. Fratele Dinu mă cheamă să îl ajut în fiecare sezon. Devine tot mai dificile, echipele cresc ca nivel, standul nostru de joc crește. Mereu e o provocare. Vrem să ne calificăm în Challenge Cup și să luăm titlul. Nu va fi ușor, acum suntem pe locul 4”, a punctat tehnicianul.

Sosene Anesi e bucuros că a primit întăriri. ”Sunt încântat, abia aștept să lucrez din nou cu Chester. Am avut o relație foarte bună în trecut, sper să îi montăm psihic pe băieți. Pregătirea a decurs bine în ultimele două zile”, a precizat antrenorul Anesi. Vali Popârlan spune că speră ca echipa să speculeze momentele fixe. ”Ne așteptăm un meci foarte greu, sperăm să obținem calificarea în Challenge Cup. Suntem încrezători că ne putem întoarce cu o victorie. Suprafața de acolo este mai rapidă, dar noi vom încerca să le anulăm avantajul la momentele fixe”, a spus căpitanul echipei.

Meciul din Germania începe la ora 16 ora României.

(foto: opiniatimisoarei)

LĂSAȚI UN MESAJ