DISTRIBUIȚI

Vineri, 27 aprilie, de la ora 19:00  are loc la Teatrul Merlin proiecţia filmului Cu drag, Van Gogh. Pentru această dată proiecţia este deja sold-out, dar a mai fost programată o proiecţie pentru data de 2 mai, la aceeaşi oră. Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat de la Cărturești de pe Str Mercy.

Vincent Van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani, lăsând în urmă peste 2000 de tablouri. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai făcut sau văzut până acum, fiind primul film de lung metraj care folosește pictura ca tehnică de animație.

La Timișoara va fi proiectat cu sprijinul distribuitorilor Asociatia Follow Art și Argo Art Consulting.

125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat 62.450 de fotograme pictate în ulei. Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului care a fost Vincent van Gogh. Publicul larg și-a arătat interesul încă de la primele comunicate de presă, teaser-trailerul a fost vizionat de peste 130 de milioane de ori înainte de premieră și distribuit pe rețelele de socializare de peste 3 milioane de ori.

“Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ