DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au câștigat cu 47-19 meciul cu Universitatea Cluj, jucat în devans. Bănățenii au dat șapte eseuri, pentru bonusul ofensiv, iar de primit au primit trei, cu o echipă din care au lipsit mulți titulari.

Luke Samoa a marcat rapid primul eseu pentru gazde, iar apoi, a doua încercare a bifat-o Marian Sabău, desemnat omul meciului. Ambele au fost transformate de Luke Samoa, după care clujenii au avut o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri ratată de Melniciuc. A urmat un eseu rămas netransformat, marcat de Zaharia, iar la pauză s-a intrat cu 33-0, după două eseuri ale lui Sione Halalilo și același Sabău, transformate ambele de Samoa.

În repriza a doua, Timișoara a avut o viață ceva mai grea, după ce Zaharia a fost eliminat temporar la scurt timp de la reluarea jocului. Răzvan Bârlădeanu a reușit să dea un eseu, dar Mazăre a ratat transformarea. Scorul s-a dus la 33-12 după a doua încercare a oaspeților, marcată de Vlad Toma și transformată de Melniciuc. Timișoara a dat două eseuri, prin Florin Popa și Mădălin Lemnaru, ambele transformate de tânărul Gabriel Rupanu. Până la finalul meciului, clujenii au mai dat un eseu transformat.

Sosene Anesi a fost mulțumit de cum au jucat cei care au evoluat mai puțin. „Ne-am atins obiectivul, să dăm multe puncte. A fost o bună oportunitate pentru cei care nu au jucat prea mult în acest sezon. Am vrut să le arătăm că își pot câștiga locul în primii 15. Mulți au demonstrat asta, suntem bucuroși pentru victorie”, a spus antrenorul Timișoarei.

Horea Hâmpea a vorbit de obiectivul Clujului de a crește tineri.Niciodată nu o să intrăm într-un meci de rugby să pierdem acel meci. Am venit să ne bucurăm de acest ultim meci din Superligă, în compania unei echipe foarte bune, campioană. Cred că am arătat ca și o echipă. Am reușit să și marcăm, ceea ce ne-am propus, și să facem un pic de spectacol. În prima repriză am avut în teren foarte mulți jucători tineri și foarte tineri, componenți ai loturilor naționale de 20 de ani. Pe asta se bazează Clujul. După aceea, după un stagiu de pregătire de trei-patru ani, acești jucători pleacă către echipele mari din România. Chiar la Timișoara sunt foști jucători de la Universitatea”, a precizat antrenorul clujenilor.

Sâmbătă de la ora 11, Timișoara Saracens are o deplasare importantă la București, pe terenul Stelei.

LĂSAȚI UN MESAJ