DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara va juca săptămâna aceasta două meciuri acasă în play-off, cu CSM Steaua București, după ce în Capitală, cele două și-au împărțit victoriile. În plan extra-sportiv, lucrurile merg destul de rău pentru club, deoarece Tribunalul Arbitral Baschetbalistic i-a somat să clarifice problema datoriilor din 2015 până la data de 22 mai.

Concret, e vorba de cazul datoriilor către Hristo Nikolov, Kyle Shilloh și Nenad Milosevic. Tot la BAT s-a mai dat o sentință favorabilă și pentru Derrick Low. Cei patru au rămas neplătiți pentru lunile august-septembrie 2015, când vechiul ONG pe care funcționa clubul, cu autoritățile județene și locale ca fondatori, a rămas fără finanațrea din bani publici după o decizie a Curții de Conturi, Tribunalul BAT (din Elveția) a apreciat că actualul SCM Timișoara e responsabil de datorii, întrucât a preluat locul echipei din prima ligă. Pentru cei patru, datoria a e de epste 120.000 de euro. Clubul este somat să rezolve problema până la 22 mai, altfel, se va dicta interidcție la transferurile internaționale, de joc în cupele europene și o amendă de 150.000 de franci elvețieni.

În plan sportiv, Tudor Costescu speră ca echipa să joace la fel ca în al doilea meci cu Steaua. ”Singurul lucru pe care l-am obținut la Steaua e că am întors dezavantajul terenului propriu. Și dacă am fi fost pe locul 4, și dacă eram pe locul 5, tot ar fi trebuit să câștigăm două meciuri acasă. Sigur că poate părea mai la îndemână. În general, evoluțiile noastre nu au depins de locul în care am jucat, dar dorința de a reuși în play-off este foarte mare. Cred că în primul meci din sezonul regulat am avut probleme cu ei pentru că am stat sub ”umbrela” rezultatelor din sezonul regulat. Mă bucur că ne-am schimbat atitudinea și sper să rămânem cu atitudinea din meciul doi și în continuare ținând cont de faptul că adversarul este unul redutabil. Cred eu că e cea mai completă echipă dinLiga Națională, cu jucători deosebiți, experimentați”, a declarat Costescu.

La București, Steaua a câștigat primul cu 89-67, iar Timișoara s-a impus în al doilea, cu 74-69. ”Cred că putem fi mulțumiți de ceea ce am obținut la București. Am avut momente bune de joc, momente proaste. Per ansamblu putem fi mulțumiți. Acum avem două meciuri acasă, e o situație mai bună pentru noi. Dar acest lucru tot nu înseamnă nimic.Trebuie să luptăm, în fiecare secundă, în fiecare minut, pentru fiecare puncte. Trebuie să dăm totul și la final vom vedea unde vom fi. Va fi greu, în play-off e mereu mai greu ca în sezonul regulat. Cu siguranță Steaua nu se va da bătută, ca de altfel nici noi. Aștept același nivel de agresivitate ca la București”, a spus jucătorul Mladen Jeremic.

În play-off se joacă pe sistemul ceamai bună echipă din cinci meciuri. Primul meci de la Timișoara începe miercuri la 19,15, iar vineri se va juca de la ora 19.

(foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ