DISTRIBUIȚI

Vineri, 11 mai, ora 19.30 (premiera) și sâmbătă, 12 mai, la aceeași oră se joacă la Teatrul German piesa „În umbra uitării”.

Unul din opt oameni cu vârsta de peste 55 de ani are boala Alzheimer. Jumătate din aceștia, cu vârsta de peste 85 de ani, au boala Alzheimer.  În România, 80% dintre bolnavii de Alzheimer rămân nediagnosticați. Femeile au risc sporit de a se îmbolnăvi de Alzheimer. Cu cât diagnosticarea se face mai rapid, cu atât amintirile comune, în loc să se piardă, devin tot mai numeroase.  Primele simptome ale bolii pot apărea chiar și la vârsta de 30 de ani. Până în 2050, la fiecare 33 de secunde cineva se va îmbolnăvi de Alzheimer.  Aparținătorii sunt supuși depresiei, stresului emoțional și problemelor financiare.

„În umbra uitării”este o piesă despre dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne. Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ