DISTRIBUIȚI

Diplomat român născut la Timișoara și absolvent al Universității din Timișoara, E.S. Dr. Marius Lazurca este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ungaria. Marți, 15 mai, E.S. dl. Marius Lazurca va susține la UVT prelegerea cu titlul „Ce face în fond un Ambasador?”, în cadrul programului masteral de Studii de Securitate Globală, derulat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a UVT.

Marius Lazurca și-a continuat studiile în Franța, la École normale supérieure și Universitatea Paris IV-Sorbona, al cărei doctor în istorie-antropologie a devenit în anul 2003. Acesta a intrat în viața profesională ca angajat al Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara, unde a predate începând cu 1997. A publicat mai multe cărți și studii în română, franceză și engleză în domeniile literaturii comparate și antropologiei istorice.

Și-a început cariera diplomatică în 2006, ca ambasador pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta. Între 2010 și 2016 a fost ambasador în Republica Moldova, iar în data de 6 iulie 2016, E.S. domnul Klaus Iohannis, Președintele României, l-a desemnat drept ambasador al României la Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ