DISTRIBUIȚI

Miercuri, 16 mai, de la ora 13.30,  Hotel Timișoara, este gazda Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie care organizează Conferința Națională de Psihiatrie, cu tema ”Sănătatea mintală, persoana și societatea”.

Vor fi prezenți:

Prof. Dr. Cătălina Tudose – Președinte Societatea Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Preşedinte Conferință (București, România)

Prof. Dr. Doina Cozman – Președinte ales Societatea Română de Psihiatrie și Psihoterapie (Cluj-Napoca, România)

Conf. Dr. Monica Ienciu – (Timișoara, România)

Șef Lucrări Dr. Cristina Bredicean – (Timișoara, România)

Dr. Ileana Botezat-Antonescu – Director Centrul Național de Sănătate Mintală (București, România)

Dr. Simona Tămășan – (Timișoara, România)

Oana Ezer – Director Direcția Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (București, România)

Potrivit unui raport al OMS, aproximativ 10% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă (diagnosticată, aflată sub tratament), iar pe plan mondial, depresia afectează 322 de milioane de persoane – 4,4%. Numărul persoanelor cu depresie se află în creștere, în special în țările slab dezvoltate. Din 2005 până în 2015, prevalența depresiei a crescut în lume cu 18,4%, iar numărul pacienților cu tulburări mintale și de comportament a crescut cu 25% în ultimii trei ani.

Un studiu realizat de Institutul de Management și Statistică Medicală arată că mai puțin de jumătate dintr-un eșantion de 2000 de persoane intervievate au solicitat ajutor pentru tratarea depresiei, deși în ultimii ani s-a constat ca tulburările de care suferă cel mai des românii sunt depresia, anxietatea și cele de natură psihosomatică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ