DISTRIBUIȚI

Procesul pierdut la BAT are repercusiuni importante pentru BC SCM Timișoara, care deși a terminat sezonul pe locul 5, nu știe sigur dacă va putea juca în prima ligă. Clubul are de plătit peste 130.000 de euro către patru foști jucători, din perioada august-septembrie 2015, când vechiul ONG BC Timișoara a rămas fără finanțare de la autorități.

Din cauza că BAT a considerat că SCM Timișoara e continuatoarea vechiului club, acum echipa de băieți, dar și cea de fete, riscă interdicția de participare în cupele europene, unde niciuna nu s-a calificat în acest sezon, interdicția de transferuri internaționale, dar chiar și retrogradarea din prima ligă sau din primele două grupe, dacă se va schimba sistemul competițional. SCM Timișoara a atacat decizia tribunalului baschetbalistic la Tribunalul Suprem Elvețian și a trimis clarificările la FIBA. ”Noi trebuie să facem toate demersurile legale ca banii statului să nu fie afectați. Le-am propus să ne dea în judecată la Tribunalul Timiș, pentru că doar așa SCM ar avea baza legală să facă plăți retroactive. Am prefera varianta asta, dar am propus și să plătim din bani privați, printr-un alt ONG condus de Ilie Trițoiu. Noi nu putem implica vechiul ONG, care este în faliment, și nici bani privați în SCM, pentru că atunci ar trebui să îi cheltuim după normale legale”, a declarat directorul Radu Țoancă.

Clubul are și în prezent restanțe salariale, iar Țoancă spune că se pot plăti luna aceasta salariile pe martie dacă vor fi disponibilități în primărie. Referitor la acuzațiile că au lăsat o cazare a juniorilor neplătită la o pensiune din Târgu Jiu, oficialii spun că au achitat suma. Trițoiu spune că atacurile vin pe site-ul Total Baschet deoarece cel care îl deține, Sabin Gherdan, care e și avocatul la BAT al celor patru jucători și impresar, e nemulțumit că în vară timișorenii nu au luat jucătoare manageriate de el. ”Mi-a propus vara trecută o colaborare pentru echipa de fete, și l-am refuzat. Are ceva personal cu mine”,a spus Trițoiu, managerul secției de baschet. Partea comică este că fratele lui Sabin, Sergiu Gherdan, și el avocat și impresar, s-a oferit să apere BC SCM Timișoara la BAT, gratis!

Problema mare a clubului SCM Timișoara este că Federația Română de Baschet dorește să înăsprească condițiile pentru menținerea echipelor în prima ligă sau primele două grupe, în funcție de ce sistem competițional se va vota. Concret, e vorba de cluburile cu datorii. Termenul de înscrie a echipelor este 10 iunie, iar Biroul Federal se va reuni în 23 mai. Trițoiu e însă optimist că echipele alb-violete ale Timișoarei nu vor fi retrogradate. ”După noile reguli, aproape nicio echipă din România nu se încadrează. Sunt foarte multe care datorii. Phoenix Galați nu a plătit nici acum amenda pentru că au retras echipa de fete”, a punctat Trițoiu.

Sportiv, echipa îl mai are sub contract, dintre străini, pe Adrian Diaz, dar și pe tinerii Ursan, Penciu și Mocrițchi. Antrenorul Tudor Costescu spune că ar dori să continue tot la Timișoara. ”Ne pare rău că am ajuns atât de devreme în acest moment al sezonului. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de aici pentru efortul depus, jucători, staff tehnic, staff medical. M-am simțit foarte bine, am avut o colaborare excelentă tot sezonul. Nu-mi doresc să antrenez în altă parte, dar să vedem cum încheiem acest sezon și atunci vom avea discuții pentru continuitate”, a punctat Costescu.

(foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ