DISTRIBUIȚI

ASU Poli s-a impus cu 2-0 acasă cu Foresta Suceava, după un meci la care moldovenii au venit cu doar 13 jucători. Deian Sorescu a marcat din penalti, iar Vasile Nicolae, din acțiune, după un meci dominat clar de timișoreni. A fost ultimul meci pe Știința, deoarece derby-ul cu Ripensia se va juca pe ”Dan Păltinișanu”, iar cu ocazia acestui joc, la Poli a debutat Alexandru Gașpar, un fotbalist de doar 15 ani.

În debutul jocului, oaspeții au comis de două ori penalti după ce Mateiciuc l-a faultat de două ori pe Sorescu în careu. Prima dată, Plămadă a  bătut foarte slab de la punctul cu var, în minutul 10, iar portarul Bîlbă a putut para mingea fără probleme. Peste trei minute, Sorescu a luat el mingea și a tras cum trebuie de la 11 metri, pentru deschiderea de scor. Deoarece timișoreanul va juca din vară la Dinamo, galeria nu s-a putut abține să nu înjure echipa bucureșteană. Timișoara a avut ocazii prin Plămadă, Mera și Krausz, iar sucevenii, prin Mușea. Al doilea gol a venit în minutul 28, după ce Vasile Nicolae a tras din poziție centrală, de la 17 metri, după o așezare a lui Poparadu. Până la pauză, Florentin Petre a făcut ambele schimbări, dar fără prea mare succes.

În debutul reprizei secunde, Foresta a avut cea mai mare ocazie, când Martin a tras dintr-o poziție bună în plasa laterală. Meciul s-a mai domolit, dar e de remarcat mesajul afișat de galeria timișoreană după amenda primită pentru retragerea echipei din teren la meciul cu UTA: ” Într-o societate plină de probleme, nu schimbi nimic fără gesturi extreme”. Plămadă și Giuricici au avut ocazii ratate pentru bănățeni, care pe final l-au debutat pe Alexandru Gașpar, un juniori de 15 ani monitorizat atent de West Ham.

ASU Poli Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Coadă (Giuricici 58′), Krausz – Sorescu, Poporadu (Al. Gaşpar 80′), Vas. Nicolae (Schieb 68′) – I. Plămadă

Foresta: Seb. Bîlbă – O. Onofraş, Opriş, Makriev (Rob. Martin 25′), Mateciuc – Vl. Stănescu, Dănilă – Muşea, Sumanariu, Lupuşor – M. Matei (cpt.)(Netea 44′)

Antonio Foale a salutat debutul lui Gașpar. ”E o gură de oxigen. Îmi felicit băieții că au jucat cum le-am cerut, ofensiv. Ne-am creat multe ocazii de a marca. În multe situații s-au tratat cu mai puține seriozitate fazele de gol. Dar, per ansamblu sunt mulțumit pentru jocul pe care l-am prestat. Felicit pe băieții, pentru că au dat dovadă de calitate. Au fost momente de relaxare pe fondul oboselii psihice. Sunt foarte mulți jucători care au jucat toate meciurile până acum. Mă bucur că am promovat un copil care promite. Sperăm ca și campionatul viitor să fie pe lângă noi”,a declarat antrenorul timișorenilor.

Florentin Petre mai speră că poate salva Foresta de la retrogradare. ”Avem o lipsă mare de jucători, am venit doar cu 13, nu am avut portar de rezervă. Suntem într-o situație foarte dificilă, pentru că acesta este rezultatul lucrurilor care nu au fost la locul lor atunci când trebuia. Pentru acest meci vreau să-i felicit pentru atitudinea și agresivitatea de care au dat dovadă, mai ales în repriza a doua. Am avut și ocazii de gol, pe care le-am tratat cu o ușurință ieșită din comun. Eu zic că meritam cel puțin un gol astăzi. Am întâlnit un adversar bun, am văzut niște copii foarte talentați, îmbinați cu cei cu experiență. Timișoara este o echipă bună, de viitor. Noi am venit aseară după o cursă nebună de 14 ore cu autocarul. Este destul de greu să ajungi la un nivel de pregătire fizică după așa un program. Atâta timp cât mai avem șanse, sperăm. Avem două meciuri acasă cu Miroslava și Snagov, și unul afară. Cu cred că dacă le câștigăm pe toate trei, cu siguranță scăpă de retrogradare,că ne-au ajutat și rezultatele celorlalte contracandidate”,a precizat Petre.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ